Politika
28 Mar 2023 15:41 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 15:46

Nagehan Alçı 'Kızılcık Şerbeti'ni hatırlatıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 6284'ü sordu

Show TV'nin tartışılan dizisi Kızılcık Şerbeti'yle ilgili bir paylaşım yapan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir soru sordu.

Nagehan Alçı yayınladındığı her bölümüyle olay olan Kızılcık Şerbeti'yle ilgili dikkat çekeci paylaşımlarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Eğer bu seçimleri kazanırsanız “Kadının beyanı esastır” diye yaygınlaşan “Şiddete maruz kalanın beyanı esastır” prensibi ve 6284 sayılı kadınları koruyan kanun ortadan kalkacak mı Tayyip Bey?" diye sordu.

İşte Alçı'nın paylaşımları....

“Kızılcık Şerbeti”ne öfkelenen iki grup var.. İslam adına hareket eden radikal dinciler, Kemalizm adına hareket eden radikal laikçiler. Bu iki grup da yobaz. Dizi bu iki kesimin bağnazlığını gösterdiği için bu kadar başarılı… O yüzden toplumun makul çoğunluğu bu diziyi seviyor…

Dizinin yazarı Melis Civelek çok hassas bir terazide olabildiğince adaletli bir hakem olmaya çalışarak senaryoyu yazıyor… İslami kesim kadar laik kesimin hastalıklarını da teşhis masasına yatırmaya gayret ediyor. Özgürlükçü bir ruhla kaleme alınmış bir dizi “Kızılcık Şerbeti”…

Ben “Kızılcık Şerbeti” vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da açıkça sormak istiyorum… Eğer bu seçimleri kazanırsanız “Kadının beyanı esastır” diye yaygınlaşan “Şiddete maruz kalanın beyanı esastır” prensibi ve 6284 sayılı kadınları koruyan kanun ortadan kalkacak mı Tayyip Bey?