Gündem
01 Eki 2019 14:20 Son Güncelleme: 01 Eki 2019 15:07

Nagehan Alçı hakkında bir suç duyurusu daha!

Habertürk TV'deki "Enine Boyuna" programında Türkiye Cumhuriyeti'ne "katil devlet" diyen Nagehan Alçı hakkında bir suç duyurusu da Antalya'da yapıldı. Suç duyurusunda Alçı'nın ifadelerinin hapis cezasını gerektirdiği belirtildi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın katıldığı canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti için, "1994’te Türkiye katil devlete sahipti” demesine kamuoyundan gelen tepkiler sürüyor. 

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Alçı'nın bu sözleri üzerine Turgay Özcan isimli bir vatandaş, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Alçı hakkında bir suç duyurusu da Antalya'da yapıldı. Avukat Rıdvan Yıldız tarafından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, TCK'nın 301. maddesi hatırlatılarak, Alçı'nın ifadelerinin hapis cezası gerektirdiği belirtildi ve Alçı hakkında soruşturma açılması istendi. 

Duyuruda Alçı için, "Amacı vatandaşı devlete düşman etmek ve toplumu bölmektir. Kanaatimizce bu söz ve eylemler ile Türk Ceza Kanunu 216'ncı maddede de yer alan 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçu da işlenmiştir." ifadeleri kullanıldı.