Gündem
04 Kas 2011 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:58

NAGEHAN ALÇI GERİ ADIM ATTI! ATATÜRK'Ü SEVERİM!

Televizyon ekranlarından Atatürk için 'diktatör' diyen Nagehan Alçı, gelen yoğun tepkiler üzerine dün akşamki programında geri adım attı. VİDEO

Nagehan Alçı’nın salı günü ’Dört bir taraf’ adlı programda Atatürk için söylediği sözleri özellikle Twitter ve Facebook gibi sosyal medyada hızla yayılırken Nagehan Alçı’ya tepkiler de çığ gibi büyüdü. www.muhalifgazete.com ’un haberine göre sosyal medyadaki bu tepkilerin ardından Alçı dün akşamki programında geri adım atmak durumunda kaldı.

İşte Alçı’nın dün programda söyledikleri

"Atatürkçü bir ailede yetiştim. Ben de Atatürk’ü severim" diyen Alçı şöyle konuştı; "Çok yoğun tepkiler aldım. Türkiye’de hala tartışma yapılamayan konular olduğunu birkez daha gördüm. Ancak kendine demokrat diyenlerin buna karşı çıkması gerekir. Bu tepkiler normal mi bunu sorgulamak gerek. Din üzerinden tabuları anlarım ancak seküler bir tabulaştırmayı anlayamıyorum.Ben son derece Atatürkçü bir ailede büyüdüm ve de Atatürk’ü de çok severim. Severek büyüdüm. Ancak Atatürk’ü sevmek demek onu sorgulamamak demek değildir. Atatürk döneminde bile Atatürk tartışılabiliyordu. Ancak sonradan tam bir kutsal figüre doğru gitti. Beni linç etme girişimine karşı durmamız gerekir. Ben yeni birşey keşfetmedim birçok kitapta Atatürk’ün totoliter kişiliğine vurgu yapılmaktadır. Benim amacım Atatürk’ü yermek değildi. Ben sadece bir tespit yaptım."

 
İŞTE NAGEHAN ALÇI’NIN O AÇIKLAMALARI!