Gündem
13 Şub 2024 09:58 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 10:29

Naci Görür’den gündem olacak itiraf! Tek tek saydı: “‘La hocam bi gel’ bile demediler…”

Deprem deyince akla gelen ilk isimlerden Prof. Dr. Naci Görür, seçim telaşında boy göstermek için birbirleriyle mücadele eden belediye başkanlarına tek tek mektup yazdığını ve birinden bile cevap alamadığını dile getirdi.

tv100'deki Az Önce Konuştum programına konuk olan Prof. Dr. Naci Görür, Kartal, Tuzla ve Pendik hattındaki kara fayları için uyarılarda bulundu.

NACİ GÖRÜR BU KEZ İLÇELERİ UYARDI

“Biz deniz araştırmalarını yaptığımız zaman, bu araştırmaların sonuçlarına göre sadece Marmara'nın içinde değil, kıyıda ve karada Kuzey Anadolu fayının parçası olan parçalar var. Bunlar canlı faylar, harekete geçince 4.2, 4.3 büyüklüğünde deprem üretirler. Tuzla'dan Kadıköy'e kadar karada faylar var. Burada dikkat edin, karada faylar var' dedim” diyen Naci Görür, şöyle devam etti:

“Ben oturdum TÜBİTAK'ın Marmara Araştırma Merkezi başkanıydım. Bütün o bölgedeki belediye başkanlıklarına yazılar yazdım. 'Burada dikkat edin, karada faylar var' dedim. 'Marmara'da deprem olursa yıkıcılığı daha fazla artar' dedim. Herkese gönderdim. Hiçbir belediye başkanından ne tık duydum ne en ufak bir geri dönüş aldım.”

“LA HOCAM Bİ GEL KONUŞALIM DİYEN OLMADI”

“O zaman TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi başkanıyım, la hocam bi gel konuşalım diye bile bir belediye başkanı bile dönmedi. Hiç öyle bir şey olmadı” tepkisini gösteren uzman isim, “Şimdi de söylüyorum. O bölgede karada faylar var. Kartal'dan Pendik'e kadar faylar var, bu faylar karada. Bunlar ne düşünüyor bilmiyorum, devamlı bina yapıyorlar. Rant etkisiyle yüksek yüksek binalar yapılıyor. Kardeşim, bir bölgenin mikro bölgelendirmesi neyi emrederse onu yaparsın. Sana burada 15 kat yap deseler bile veriler izin vermiyorsa yapmayacaksın. Çivi çakmayacaksın, yeşil alan yapacaksın” uyarısında bulundu ve sözlerini şöyle noktaladı:

“Yöneticilerimize, devletimize, milletimize ne anlatabilirsek kızsalar da sövseler de dövseler de bunları anlatmaya devam edeceğiz. İstanbul'da öyle yerler var ki birçok yeri gezdim. Avrupa Yakası'nda birçok ev şakülünden kaymış. Dikey durmuyor, eğilmiş. Bunun nedeni kirli formasyonlardır.”