Gündem
27 Kas 2020 16:58 Son Güncelleme: 27 Kas 2020 17:00

Naci Görür, Malatya'daki depremin ardından uyardı!

Malatya'da bugün meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür bir uyarıda bulundu. Naci Görür, o bölgelerdeki deprem riskine dikkat çekti.

Malatya'da bugün meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür bir uyarıda bulundu.

Naci Görür, depremin ardından "Arkadaşlar, Malatya- Uluköy’de 4.9’luk bir deprem oldu. Elazığ depremi ile kırılan Sivrice-Pütürge kolu gittikçe kırılarak hemen hemen Çelikhan-Erkenek hattına dayandı. Bu depremler bu hattı stres transferiyle yüklemektedirler. Buradaki yerleşimler dikkatli olmalı" diye uyardı.

Naci Görür ayrıca şu açıklamaları yaptı:

"Arkadaşlar, sizleri kısaca bilgilendirmek istiyorum. Çelikhan-Erkenek hattında dikkatli ounmalıdır lafının altında bugün yarin orada deprem olacak diye anlamak yanlıştır. Oradaki yöneticilerin durumu anlayıp gerekli hazırlıkları yapması için bir uyarıdır. Bu yöreyi hep söylüyorum, biliyorsunuz.

Unutmayın 1875 yılında Sivrice-Pütürge hattı kırılıp 6.7 büyüküğünde deprem ürettikten 18 sene sonra Çelikhan-Erkenek kolu kırılarak 7.1 büyüklükte deprem üretti. Bu asırda da benzer şeyler olabilir. Bu sene Elazığ depremiyle Sivrice-Pütürge hattı kırıldığına göre Çelikhan-Erkenek hattında dikkatli olmak lazım. Tarih tekerrür edebilir. Yöneticilerimiz dikkatli olmalı. Saygılar" dedi.