Gündem
09 Haz 2012 18:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:45

NAAŞI DENİZE Mİ ATILDI? MENDERES'İN MEZARINDA KİM YATIYOR?

Milletvekili Kemal Aykurt, darbeciler tarafından idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in naaşının denize atıldığını iddia etti.

27 Mayıs 1960 askerî darbesi sürecinde idam edilen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun’un hatıralarının ortaya çıkmasının ardından, üç dönem eski DYP Denizli milletvekilliği yapan Mustafa Kemal Aykurt, yine darbeciler tarafından idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in naaşıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Aykurt, o dönemde görev yapan ve şu anda 70 yaşında olan bir askerden aldığı istihbarata göre Menderes idam edildikten sonra naaşının demir bir kafes içinde denize atıldığını, şu anda İstanbul Vatan Caddesi’ndeki anıt mezarına ise o sırada ölen bir bekçinin koyulduğunu iddia etti.

Aykurt, "Önümüzdeki günlerde çok yaygın şekilde bu konuşulacak. Bir istihbaratım var. Adnan Menderes’in Vatan Caddesi’ne nakledilen naaşında cenazesi yok. Menderesin kabrine, o sıralarda ölen bir bekçinin naaşı koyulmuş. Kendi naaşı ise demir bir kafes içinde denize atılmış. Ben buradan ilan ediyorum ve ihbar ediyorum, yetkililer araştırılsın. Bunun için DNA testi herhalde yeter, iddiamın doğru olup olmadığını kanıtlar." dedi.


İddiasını, o sırada görev yapan bir askere dayandırdığını anlatan Aykurt, "Bunun görgü şahidi var, şu anda 70 yaşında olan bir şahıs. O gün askermiş ama can korkusuyla açıklama yapamıyor. Ben bu kadarını söylüyorum. Önümüzdeki günlerde gelişmeler olacak. Bunu söylerken neyi kastediyorum? Bediüzzaman hazretlerini kaybettikleri gibi, yok ettikleri gibi Menderes de bir gün af çıkar, siyasi hakları (itibarı) iade edilir düşüncesiyle yok edilmek istenmiş. Böylesine milletine hasım olan bir yapılanma var." şeklinde konuştu.

’250. MADDE DEĞİŞİRSE AK PARTİ’NİN DUVARLARINDAKİ TUĞLALAR BİRER BİRER DÖKÜLMEYE BAŞLAYACAK’

Eski Milletvekili Mustafa Kemal Aykurt, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK)’nun 250 ve devamı maddelerinin basına intikal ettiği şekilde kaldırılması veya değiştirilmesi halinde, en büyük zararı AK Parti’nin göreceğini öne sürdü. Aykurt, şunları kaydetti: "Türkiye’de büyük ümitlerle Sayın Başbakan’ın yaptığı yasal düzenlemelerden inşirah duyan Türk milleti, bugün şaşkınlık içindedir. İddia ediyorum ki bu olay bu şekilde, basına intikal ettiği şekilde gelişirse AK Parti hükümetinin duvarlarından birer birer tuğla dökülmeye başlayacaktır. Millet bunu affetmeyecektir. Eğer siz bunları yapacak idiyseniz, 12 Eylül’de 26 maddelik anayasa değişikliğini referanduma neden sundunuz?"