Gündem
30 Mayıs 2013 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

MUZIR KURULU ÜYELİĞİNE İGC TEMSİLCİSİ SEÇİLDİ!

Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nda atama gerçekleşti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Gaye Karece Karadağ, Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu üyeliğine seçildi. Basın meslek örgütlerini temsilen Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yönetim kurulu üyesi Gaye Karece Karadağ’ın katıldığı seçimde, 10 kişiden oluşan Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu üyeliğine İGC temsilcisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ise seçime aday göstermedi.

18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacağı anlaşılan eserleri denetleyen kurul, 10 kişiden oluşuyor ve üç yıllığına göreve seçiliyor. Kurula; Başbakanlık tarafından en az on beş yıl kamu hizmeti yapmış kişiler arasından seçilecek bir üyenin yanı sıra, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, YÖK, Diyanet İşleri Başkanlığı birer üye atarken; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Talim ve Terbiye Kurulu’ndan iki üye atanıyor. Kurulda ayrıca Ankara, İstanbul ve İzmir Gazeteciler Cemiyetleri’nin tespit edeceği bir üyenin de bulunması gerekiyor.

Yıllardır yalnızca erkeklerden oluşan bu kurula ilk defa 2007 yılında bir kadın üye (Nilüfer Voltan Acar) YÖK temsilcisi sıfatı ile atandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen kurula seçilen Gaye Karece Karadağ ise kurulun yeni kadın üyelerinden biri oldu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti adayı Gaye Karece Karadağ ile birlikte seçime katılan Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, 20 yılı aşkın süredir kurulun üyesiydi.