Müzikle tüm sıkıntılarınızdan kurtulun! İşte uzmanlara göre depresyona iyi gelen 8 şarkı

Yapılan araştırmalar, bazı müzik eserlerinin depresyon ve kaygı bozukluğuna iyi geldiğini ortaya koydu. Depresyon içerisinde bulunan birçok kişinin bazı müzikleri dinleyerek depresyon kurtulabileceklerine vurgu yapan uzmanlar, endişe düzeyinin düşmesine yardımcı olan müzik eserlerini paylaştı. Paylaşılan müzik listesinde Adele’den Anouar Brahem’e kadar birçok sanatçının parçası yer alıyor.

Müzikle tüm sıkıntılarınızdan kurtulun! İşte uzmanlara göre depresyona iyi gelen 8 şarkı - Sayfa 1

Müziğin insan duyguları üzerinde etkisi olduğu yüzyıllardır bilinen bir gerçek. Sadece duygu durumumuz değil, mental aktivitelerimiz de dinlediğimiz müzikten, daha genel ifade edersek duyduğumuz seslerden etkileniyor.

119
Müzikle tüm sıkıntılarınızdan kurtulun! İşte uzmanlara göre depresyona iyi gelen 8 şarkı - Sayfa 2

Müziğin üzerimizdeki etkisi bu kadar yüzeysel değil, çok daha derin, uzun soluklu etkileri var. Özellikle insanın psikolojik sağlığı açısından müzik, tarih boyunca farklı toplumlarda çeşitli şekillerde kullanılmış. 

219
Müzikle tüm sıkıntılarınızdan kurtulun! İşte uzmanlara göre depresyona iyi gelen 8 şarkı - Sayfa 3

Psikolojik bozuklukların ruh ve beden arasındaki uyum eksikliğinden kaynaklandığına inanılan Antik Yunan'da müziğin, beden ve ruhun ritmini dengelemeye yarayacağı düşünülerek müzikle terapi uygulanıyordu.

319
Müzikle tüm sıkıntılarınızdan kurtulun! İşte uzmanlara göre depresyona iyi gelen 8 şarkı - Sayfa 4

Günümüzde psikoloji bilimi, müziğin insan beyni üzerindeki etkileri üzerine çalışmalarına devam ediyor. Müzikle terapi, özellikle depresyon ve anksiyete tedavisinde sıkça kullanılan yöntemlerden biri haline geldi.

419