Gündem
11 Oca 2011 08:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

MÜZİK DÜNYASI YASTA; ÜNLÜ TÜRKÜCÜ KIVIRCIK ALİ ÖLDÜ

Müzik dünyasını sarsan haber; Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi

Kıvırcık Ali olarak bilinen Türk halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz, Çatalca’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.
 
Kazanın sabah saat 05.30 sıralarında meydana geldiği öğrenildi.

Takla atan aracında hayatını kaybeden Özütemiz 42 yaşındaydı.

CENAZESİ YARIN

Çatalca'daki trafik kazasında hayatını  kaybeden, “Kıvırcık Ali” olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz'in cenazesi, yarın  Avcılar Er Mahmut Dede Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa  verilecek.

Çatalca'da devrilen aracında hayatını kaybeden Ali  Özütemiz (42) için yarın saat 13.00'te Avcılar Er Mahmut Dede Cemevi'nde tören  yapılacak.
 
Özütemiz'in cenazesi, törenin ardından defnedilecek.

KIVIRCIK ALİ KİMDİR?

Ali Özütemiz, 11 Ekim 1968'de Tokat'ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde  dünyaya geldi.

Mahzuni Şerif, Abdullah Papur, Ali Kızıltuğ, Ali Ekber Çiçek, Muhlis  Akarsu, Rıza Aslandoğan, Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Sebahat Akkiraz gibi büyük  üstatları dinleyerek büyüyen, zamanın çoğunu bağlama çalarak geçiren Özütemiz,  gazino ve düğün salonlarında çalışmaya başladıktan sonra saçlarının uzun ve  kıvırcık olmasından dolayı “Kıvırcık Ali” olarak anılmaya başlandı.

"Gül tükendi ben tükendim”, “Isırgan otu”, “Üçüncü gurbet”,  “Geriye dönün seneler” ve “Hepimize yeter dünya” adlarıyla 5 albüm çıkaran  “Kıvırcık Ali”, 2 çocuk babasıydı.

ETİKETLER
#kıvırcık ali