Kültür Sanat
02 Haz 2021 23:41 Son Güncelleme: 03 Haz 2021 09:03

Müzik dünyası acı haberle sarsıldı! Hasan Saltık kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

‘’Kalan Müzik’’ şirketinin sahibi ve müzik yapımcısı Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizinin ardından yaşamını yitirdi.

Time Dergisi tarafından "Türkiye'nin müzik antropologu" olarak tanımlanan Saltık, unutulmaya yüz tutmuş müzik örneklerinin albümlerini yayınlamıştı.

Kalan Müzik şirketinin sahibi ve müzik yapımcısı Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Saltık’ın Bodrum’da hayatını kaybettiği belirtildi.

Hasan Saltık’ın hayatını kaybettiğini sanatçı Ferhat Tunç, sosyal medya hesabından “Kalan Müzik sahibi ve hemşehrimiz Hasan Saltık’ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Tüm Saltık Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Devri daim olsun” şeklinde duyurdu.

1964 yılında Tunceli’de doğan Saltık, İlköğrenimini Tunceli’de, ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesi’ne devam etti.

Amcasının oğlu Rahmi Saltuk’un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik’i kurdu. Unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri “Kalan Müzik” etiketi altında yayınladı.

Şahısların ellerinde saklanmış ya da unutulmuş kendi dillerinde müzik örneklerini içeren albümler yayınladı.

Ertesi yıl Time ergisi tarafından “Türkiye’nin müzik antropologu” olarak tanımlanarak, Avrupa Kahramanları’ndan biri olarak seçildi