Gündem
23 Mar 2012 21:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:28

MÜYESSER YILDIZ'DAN BAKAN ERGİN'E KEDİ CEVABI!

Oda TV davası kapsamında Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Müyesser Yıldız, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Oda TV davası kapsamında Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Müyesser Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in kendisinin kedi talebi olmadığı, olayla ilgili dezenformasyon olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

'KEDİ İSTEMEMİŞİM, DEZENFORMASYON VARMIŞ'

Yıldız, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada Ergin'in yanıldığını ifade ederek, "Cezaevi yönetimindeki dilekçelerimde ve CHP Milletvekili Melda Onur'a gönderdiğim mektupta ne yazdığımı ve ne istediğimi bilmiyorum, Adalet Bakanı Sadullah Ergin biliyor. Kedi istememişim, dezenformasyon varmış. Dilekçelerim ve mektubum Türkçeydi. Anlaşılan bu mektubu Sayın Bakana tercüme edenler yanlış tercüme etmişler. Bir gazeteci ve eski bir basın müşaviri olarak Sayın Bakana naçizane önerim o dilekçelerle, mektubu bizzat isteyip okumasıdır, nasıl yanıldığını görecektir" dedi.

'ÖZGÜRLÜĞÜM GASP EDİLMİŞ YETMİYOR..'

Yıldız, "Özgürlüğüm gasp edilmiş yetmiyor, kedi gibi en masum bir varlık üzerinden itibarsızlaştırılmaya çalışıyorum" derken, şöyle seslendi:

"İddia edildiği gibi hiçbirinizi yanıltmadım, dezenformasyon yapmadım, bundan emin olun. Ama pişman oldum, bilin. Yine de dezenformasyon yapan ilgililer adına ben sizden özür diliyorum. Onların benden ve kamuoyundan özür dilemesini falan beklemiyorum ama elleriyle kedili kartlar yapıp gönderen 9 yaşındaki İda Gökdemir'e bir özür borçları var" diye kaydetti.

ERGİN NE DEMİŞTİ?

Ergin konuyla ilgili "Personelimiz kendisiyle görüştü, böyle bir talebi olmadığını iddia ediyor. 'Bir kedim bile yok' serzenişi var ama böyle bir talebi yok. Bizim mevzuata göre oralarda ancak kuş besleme imkanı söz konusu" demişti.