Gündem
20 Haz 2012 00:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:48

MÜYESSER YILDIZ: İLKER BAŞBUĞ'U ELİNDE PAS PASLA DÜŞÜNEMİYORUM!

Odatv davasında 16 aydır tutuklu olarak yargılanan ve geçtiğimiz gün tahliye edilen Müyesser Yıldız, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı

"BEN NEDEN BIRAKILDIM ANLAMADIM"

Cezaevinde yaşadıklarını anlatan Yıldız, içerde olduğu dönemde hapishane koşullarından ziyade yargılama sürecinden şikayetçi olduklarını vurguladı. Yargılamadaki usul ve esas hataları nedeniyle hukukun kalmadığını belirten Yıldız gecikmiş bir TÜBİTAK raporunun bile mahkemeyi bağladığını söyledi. Mahkemenin kendisini neden bıraktığını anlamadığını söyleyen Yıldız, "hukukçuların bunu sorgulaması gerekiyor, ben neden bıraklıdım" diye sordu.

O GAZETECİLER BİZE FINDIK FISTIK ATARLAR DİYE ESPRİ YAPTIM

Adalet Bakanı ile birlikte Silivri Cezaevi’nin içinde tutuklu olmayan bölümlerini gezen ve övgü dolu yazılar kaleme alan gazetecileri eleştiren Yıldız "meslektaşlarımız adına çok üzüldüm. Hatta avluya fırlayıp acaba bir de bize fındık fıstık atarlar diye de esprisini yaptım. Öyle bir ziyaret olmaz, gelip görmeleri lazımdı..." diyerek tepkisini gösterdi.

"İLKER BAŞBUĞ’UN PAS PAS YAPMASINI DÜŞÜNEMİYORUM"

Yıldız’ın dikkat çeken çıkışlarında biri de tahliyesinden sonra geride bıraktıklarına dair söyledikleriydi. Tahliyesini beklemediğini söyleyen Yıldız "ya toplu tahliye ya da tutukluluğun devamını bekliyordum" dedi. Tek başına tahliye oluğunu öğrenince çok şaşırdığını belirten Müyesser Yıldız tutukluluğu devam eden bazı isimlere vurgu yaptı. Odatv davasında yargılanan arkadaşları kadar eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un durumunu gündeme getiren Yıldız "İlker Başbuğ’u elinde pas pasla düşünemiyorum" dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanı cezaevinde. Ben sıradan bir vatandaşım, bir gazeteciyim... Ama bir Genelkurmay Başkanı benle aynı şartlarda kalıyor. O da bulaşık yıkıyor, pas pas yapıyor. Bu kadar devlete hizmeti olmuş bir insan... Ben orada pas pas yaparken ya da bulaşık yıkarken düşünemiyorum İlker Başbuğ’u elinde pas pasla... Ya da Balbay’ın Engin Alan’ın... Bilemiyorum ters geliyor bazı şeyler bana..."


İŞTE O AÇIKLAMALAR :



Yatırım Değeri 61 Milyon Tl! Referans Bakırköy’de Metrekaresi5 Bin Tl!

Bu KanunTaşları Yerinden Oynatacak!

Bu Proje YüzdeYüz Kazandırıyor!

TokiSulukule Konutları Danıştayda!

Gyoder Kentsel Dönüşümün Rant Olarak Görülmemesini Düşünüyor!

TokiTurkuaz Polsan’da 650 Tl Taksitle!

Toki’den 20 BinLiraya DükkanYabancılar Mülk Alırken Turizm Bölgelerine İlgi Gösterdi!

‘Tırtıl’ Türkiye’de Milyar Dolarlık Yatırım PeşindeElde Avuçta NeVarsa Sa-Tı-Yor!

AkbankKonut Kredisi 1491 Tl Taksitle!

Sulukule’den Sonra Fener-Balat-Ayvansaray Projesi İptalEdildi!

Cellini Dream Wave Yuvarlak Yatakla Uykunun Tadına Varın!

Osram Led Işık Koçtaş Mağazaları’nda Alıcıların BeğenisineSunuluyor!

Mamak’a 5400 Konut Yapılacak! Ahmet Haluk Karabel KentselDönüşümü Başlattı!

Emlaktasondakika.Com Sektörün Kurumsal İletişimKoordinatörlerini Bir Araya Getirdi