Reklam PR
04 Mayıs 2021 07:22 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2021 07:22

Muya'nın reklamları Harun Bal ve Okan Bayülgen'e emanet!

Türkiye’nin köklü markası MUYA, reklam stratejisini reklamcı Harun Bal ve Okan Bayülgen’e emanet etti. Okan Bayülgen pandemi döneminde gençlerin iç sıkıntısını, kapalı kalmaya isyanını anlatan reklamlar çekti. Bu reklam filmleri ve fotoğraflar, sosyal medya ağırlıklı olmak üzere birçok mecrada yayınlanacak.

Pandemi döneminde zaman kısıtlamaları, uzaktan eğitim gibi mecburi uygulamalarla yaşamı sorgulayan genç insan, özgür günler geldiğinde “bir şey” den kesinlikle vazgeçmeyeceğini haykırıyor.

Bu da salgın döneminde evde alıştığı rahat giyim, Muya rahatlığı, Muya kalitesi. Bundan sonra okula da gitsem, işe de gitsem Muya’dan vazgeçmem diyor. Filmlerde bu gençler öfkeli bakmıyorlar, yüksek perdeden bağırmıyorlar.

Okan Bayülgen, onların içindeki huzursuzluğu, birikmişliği, isyanı aynen onlar gibi evden çıkmayan bir köşede durup sessiz sedasız tıkır tıkır çalışmak zorunda kalan çamaşır makineleri ile anlatıyor. Çamaşır makineleri hopluyor, zıplıyor, gürültü yapıyor, elektrik kablolarını çekiştirerek evden kaçmaya çalışıyorlar.

Müzikleri Okan Bayülgen’in sürekli beraber çalıştığı ünlü aranjör, besteci ve gitarist Tuncer Tunceli’ye ait.

Okan Bayülgen’in çektiği reklam fotoğraflarında gençler ne gülümsüyorlar ne de umutlu, hiçbir şey söylemeyen ama çok şey saklayan gözleriyle Okan Bayülgen’in objektifine bakıyorlar. Muya, yine farklı bir reklam kapmasıyla, zamanın ruhunu ifade eden içeriğiyle akılda kalmayı amaçlıyor.