Gündem
28 Haz 2013 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

MUTLU TÖNBEKİCİ: İÇKİYSE İÇKİ DEKOLTEYSE DEKOLTE DİYORLAR

Tönbekici, geçmişte muhafazakarlara uygulanan baskının benzerinin bugün muhafazakarlar tarafında yapıldığını öne sürdü

Vatan Gazetesi yazarı Mutlu Tönbekici, geçmişte muhafazakarlara 'camiyse cami, kurbansa kurban, din dersiyse din dersi. Daha ne istiyorsunuz?' denildiğine dikkat çekti. Benzer bir refleksin de bu gün uygulandığını ileri süren Tönbekici, şimdi de 'İçkiyse içki, dekolteyse dekolte, daha ne istiyorsunuz' çıkışının muhafazakarlar tarafından yapıldığını iddia etti.

İŞTE TÖNBEKİCİ'NİN ÖNE ÇIKAN O SATIRLARI

Hangi özgürlüğünüzü kaybettiniz de dırdırlanıyorsunuz söylemi benim çocukluğumda muhafazakarlara yöneltilirdi.. Camileriniz açık, ibadetinizi yapmanıza kimse engel olmuyor. Kurbansa kurban, Kuran kursuysa Kuran kursu. Üstelik okullarda din dersi de zorunlu. Ancak işin derinine inince hiç bu kadar basit olmadığını artık biliyoruz. İşten atılanlar, dindar diye işe alınmayanlar, başörtüsü yasağı..

İÇKİYSE İÇKİ DEKOLTEYSE DEKOLTE

Ama en önemlisi: “Makbul olmayan vatandaş statüsüne sokulmak”. Vergini verdiğin ülkede adam yerine konulmamak. Yani onurunun ayaklar altına alınması. Şimdi büyük bir rahatlıkla dindarlar soruyor: “Allah aşkına ne kaybettin de bu da dırdır ediyorsun? Nedir yanı bu kadar gürültü yaptığın? İçkiyse içki, dekolteyse dekolte. Daha ne?” Cevap yine aynı aslında: “Makbul olmayan vatandaş statüsüne sokulmak.” İktidarın nefret ettiği ve nefret ettirmeye çalıştığı kesim olmanın ne olduğunu bu kadar iyi bilirken nasıl şimdi bu kadar rahat “içkiyse içki, dekolteyse dekolte.. daha ne?” diyebiliyorlar? İnsan nasıl oluyor da bu kadar unutkan olabiliyor?