Gündem
13 Tem 2015 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Mutlu Kaya saldırısında flaş gelişme

Mutlu Kaya'yı yaralayan Veysi Ercan hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Katıldığı bir televizyon kanalındaki ses  yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın silahlı saldırı sonucu yaralanmasına ilişkin  tutuklanan zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 2. Ağır  Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede Kaya'nın ablasının evinde bulunduğu sırada başından  vurularak yaralandığı hatırlatılarak, olaya ilişkin Kaya'nın kardeşi Hakan  Kaya'nın ifadesine yer verildi.

Hakan Kaya, ifadesinde olay günü arkadaşıyla ders çalışmak için ablası  Dilek Zengin'in evine gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

  "Mutlu İstanbul'da vereceği konser için şarkı seçiyordu. Yaklaşık 2  saat sonra yemek ve tatlı almak için Mutlu ve arkadaşımla çıkıp yürüdük. Bu  sırada şüpheli Veysi Ercan, önümüzü keserek korna çalmaya başladı. Ablam, 'Geri  zekalı ne yapıyorsun, önümüzü neden kesiyorsun, sen kimsin, defol git' dedi. Bu  sırada Veysi Ercan, 'Arabaya binin. Sizi gideceğiniz yere ben götüreceğim'  şeklinde cevap verdi. Ablam da 'Tatsızlık çıkmasın' dediği için arabaya bindik.  Bir lokantaya gelerek yemek ve tatlı aldık. Ablam ve Veysi ise arabada kalıp  konuştu. Sonra tekrar araca bindik. Veysi bizi ablam Dilek'in evine getirdi."

"Veysi' diye bağırma sesi duydum"

Eve geldikten sonra Mutlu'nun telefonla oynadığını anlatan Kaya, saat  03.00 sıralarında Mutlu'nun, "Veysi" diye bağırma sesini duyduğunu kaydetti.

Kapı önünde 3-4 el silah sesi geldiğini iddia eden Kaya, "Kapıya  gittiğimde Mutlu kapının önünde kanlar içinde yatıyordu. Dışarı baktığımda Veysi  Ercan'ın elinde koyu renkli bir tabanca gördüm. Yüz yüze gelince arabaya yöneldi  ve araç uzaklaştı. Veysi yaklaşık 2 yıldır ablamı rahatsız ediyordu. Onunla  evlenmek istiyordu. Ancak ablam kabul etmiyordu" ifadelerini kullandı.

İddianamede, olay sırasında evde bulunan Kaya'nın kardeşinin arkadaşı  Halit Yalçın'ın da tanık olarak ifadesine yer verildi.

İfadesinde, Mutlu'nun, kendisinin telefonuyla birisini aradığını  anlatan Yalçın, cevap verilmemesi üzerine aynı numaraya mesaj atmasını istediğini  belirtti.

"Ben Mutlu cevap ver dengesiz" şeklinde mesaj yazdırdıktan sonra  göndermesini istediğini ifade eden Yalçın, dışarı çıktıklarında, Veysi Ercan'ın  otomobille hızla yanlarında durduğu için Mutlu Kaya'nın tepki gösterdiği ancak  daha sonra herhangi bir tartışma yaşanmadığını, lokantadan yemek aldıktan sonra  eve döndüklerini anlattı.

İfadesinde, yemek yedikleri sırada Mutlu'nun kardeşine seslenerek,  'Veysi beni dışarı çağırıyor. Gitmeyeceğim ve affetmeyeceğim. Burnu sürtsün'  dediğini aktaran Halit Yalçın, odada ders çalışırken iki el silah ve cam kırılma  sesi geldiğini, bunun üzerine Mutlu'nun kardeşi Hakan Kaya ile dışarı çıktığını  ve Mutlu'yu yerde gördüğünü söyledi.

"Kızı kaçıracağım, benimle geliyor musun"

İddianamede yer verilen, Veysi Ercan'ın arkadaşı Celil Çiftçi de olay  akşamı görüştüğü Veysi Ercan'ın  kendisine "Kızı kaçıracağım, benimle geliyor  musun?" şeklinde teklifte bulunduğunu kaydetti.

Bu teklifi kabul etmeyerek, 'Hayır bu tür işlere karışmam, başımı  yakamam' şeklinde reddettiğini anlatan Çiftçi, ifadesinde şunları aktardı:

"Veysi Ercan, araçtan inip, Diyarbakır'a gitmemi istedi. Ben kendisini  ikna etmeye çalıştım ama başaramadım. Üzerinde silah olduğunu ve polislerin  geldiğini söyleyince panikleyerek araçtan indim."

Olay yerinde 2 boş kovan ve 2 dolu fişek bulundu

İddianamede olay yerinde yapılan inceleme sonucunda 2 boş kovan ve 2  dolu fişek bulunduğu kaydedildi.

Mutlu'nun yaralandığı noktada olaydan sonra yapılan keşifte elde  edilen delillere göre sokak içerisinden evin içine bakıldığında içeride bulunan  kişinin konumunun net olarak göründüğü vurgulandı.

Olay yerinde ele geçirilen boş kovanların 7.65 milimetre çapında bir  tabancadan atıldığının tespit edildiği, olay yerinde bulunan dolu 2 fişeğin  kapsüllerinin üzerinde ise ateşleme iğnesi darbe izinin bulunduğunun anlaşıldığı  ifade edildi.

Bulunan dolu fişeklerin Mutlu Kaya'yı vuran silahtan çıktığı ve  muhtemelen tetik çekildikten sonra ateşlenmediği için doldur-boşalt yapılarak  yere atıldığı bilgisine yer verilen iddianamede olay yerinde bulunan 2 dolu  fişeğin olay yerindeki boş kovanlarla aynı silahtan atıldığının tespit edildiği  ifade edildi.

   İddianamede şüpheli Veysi Ercan hakkında, "Tasarlayarak kasten  öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri bulundurma"  suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yargılama  8 Ekim'de başlayacak

Mutlu Kaya, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, İstanbul'da katılacağı  televizyon programı öncesi evinde prova yaparken 18 Mayıs Pazartesi gecesi  başından silahla vurularak ağır yaralanmış, olayla ilgili Kaya'nın erkek arkadaşı  olduğu belirtilen Veysi Ercan, tutuklanmıştı.

Ağır yaralanan Kaya, Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma  Hastanesindeki tedavisinin ardından Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi Türk  Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine sevk edilmişti.