Televizyon
13 Tem 2020 13:22 Son Güncelleme: 13 Tem 2020 13:30

Mutlu Kaya 5 yıl sonra şarkı söyledi!

Güzelliği ve büyülü sesiyle katıldığı televizyon programında tüm dikkatleri üzerine çeken, saplantılı bir erkek tarafından vurularak tüm umutlarına gölge düşen Mutlu Kaya uzun bir aranın ardından ilk kez Uçankuş'ta Olay Yeri programına katıldı.

5 yıl önce katıldığı yarışma programının ardından memleketi Diyarbakır'a dönen Mutlu Kaya lise yıllarından beri kendisini saplantılı bir şekilde takip eden Veysi Ercan tarafından başından vurularak yüzde 92 engelle kalmıştı.

Bakımını ablasi Dilek Kaya üstlenmiş ve defalarca kadın terörüne karşı konuşmalar yapmıştı. Ama o da geçtiğimiz Mart ayında bir ast subay tarafından vurularak öldürülmüştü.

Tedavisi süren bir bebek gibi yürümeyi ve konuşmayı yeniden öğrenmeye çalışan Mutlu Kaya, uzun bir aranın ardından şiddete uğrayan kadınların sesi olan Pınar Ergüner'in sunduğu Uçankuş'ta Olay Yeri programına açıklamalarda bulundu.

Ablası Songül Hanım ile programa katılan Mutlu Kaya ilk kez şarkı söyledi. Ablası Mutlu Kaya gibi güzel sesi olan Songül Kaya ise yaşadıklarını ve kardeşleri için verdiği mücadeleyi anlattı.

Dilek Kaya'nın öldürüldüğü evi Mutlu Kaya'nın tedavisi sürecinde kolaylık olması için açtıklarını, yaşananların ardından eve gittiğinde dehşete düşüren bir görüntüyle karşılaştığını kardeşinin kaçmaya çalıştığını, kapıda bile kanlar olduğunu söyledi. Basına yansıdığı gibi Dilek Kaya'yı öldürmenin sevgilisi olmadığının da altını çizdi. Songül Kaya, Biz Yandık Eller Yanmasın şeklinde söylediği şarkıyla herkesi şiddete uğrayan kadınlara karşı duyarsız kalmamaya çağırdı.

Mutlu Kaya, "Beni vuran kişi belki hapisten çıkıp yuva kuracak, peki ben ne olacağım? Ablam Dilek ben vurulduğumda beni sırtında taşıdı, hastaneye götürüp kurtardı. Ama ben onu kurtaramadım. Ablamın pamuk gibi elleri vardı. Nasıl mezarda olur?" sözleriyle acısını dile getirdi.