Gündem
21 Ara 2020 09:14 Son Güncelleme: 21 Ara 2020 09:30

Mutasyona uğrayan korona paniği: Türkiye dört ülkeye uçuşları durdurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsün İngiltere’de mutasyona uğraması sonrası İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile uçuşların geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü İngiltere'de tespit edilen koronavirüsün mutasyona uğramış halinin Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirmesinin ardından Türkiye İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan uçuşları durdurma kararı aldı.

Sağlı Bakanı Fahrettin Koca Twitter'dan yaptığı paylaşımla kararı duyurdu. Bakan Koca şunları ifade etti:

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır."

Sağlık Bakanı Koca: Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmekte 
Sağlık Bakanı Koca, bir paylaşım daha yaparak tedbirlerin uygulandığını belirterek; "İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir." ifadelerini kullandı. 

 

DSÖ duyurmuştu
Dünya Sağlık Örgütü, Britanya'da Koronavirüs'ün daha hızlı yayılan bir mutasyonunun tespiti üzerine Twitter'dan açıklama yaptı. DSÖ'nün açıklamasında "Covid-19'un yeni mutasyonu hakkında Britanyalı yetkililerle yakın temas hâlindeyiz. Analizler ve süren çalışmaların sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğiz. Üye ülkeleri ve kamuoyunu yeni virüs mutasyonunun özellikleri hakkında bilgi sahibi oldukça bilgilendireceğiz" ifadeleri yer aldı. 

Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) BBC'ye yapılan açıklamada, mutasyona uğrayan Koronavirüs'ün Birleşik Krallık'ın dışında, Hollanda, Danimarka ve Avusturya'da tespit edildiği aktarıldı.