Gündem
18 Nis 2022 22:55 Son Güncelleme: 18 Nis 2022 22:56

Mustafan Sarıgül'den dikkat çeken Haluk Levent çıkışı

TDP lideri Mustafa Sarıgül, "Türk siyaseti, parti liderlerinin kendi aralarında oynadığı bir gösteriye dönüştü. Siyasetçi, umut kapısı olmaktan çıktı. Umut kapısı, Haluk Levent oldu" dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi.

 Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte siyasetin "ittifak siyaseti" haline geldiğini belirterek, "Türk siyaseti, parti liderlerinin kendi aralarında oynadığı halkın seyrettiği bir gösteriye dönüştü. Siyasetçi, umut kapısı olmaktan çıktı. Umut kapısı, Haluk Levent oldu" ifadelerini kullandı.

 Sarıgül'ün açıklamaları özetle şöyle:

 UMUT KAPISI HALUK LEVENT

 "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, oyların yüzde 50+1’ni alma kuralını getirdi. Bu nedenle Türk siyaseti, “parti siyaseti” olmaktan çıktı, “ittifak siyaseti” haline geldi. Bu siyaset biçimi, ittifak kurmayı veya karşı ittifakı bozmayı, seçmen desteğini almaktan önemli hale getirdi. Türk halkı ve siyasi partiler, siyasetin öznesi olmaktan çıktı. Demokrasimiz liderler demokrasisi oldu. Türk siyaseti, parti liderlerinin kendi aralarında oynadığı halkın seyrettiği bir gösteriye dönüştü. Siyasetçi, umut kapısı olmaktan çıktı. Umut kapısı, Haluk Levent oldu.

 ANKARA’DA SİYASET LOBİSİ VAR

Ama bu sorunlar konuşulmuyor. O ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Niye dedi? Ne demek istedi? Bunlar konuşuluyor. Bu sorunları nasıl çözeriz? Bunlar tartışılmıyor. Kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı tartışılıyor. Yokluğu, yoksulluğu, işsizliği, evsizliği, kiraları konuşmayacaksak, partiler ne için var? Bunlara çare aramayacaksak, ne için siyaset yapıyoruz? Ankara’da bunları konuşturmayan bir siyaset lobisi var. Bu siyaset lobisinde, tuzu kurular, okumuş cahiller, kendini milletten akıllı sananlar var. Kimin nereye geleceğine, kimin milletvekili, kimin belediye başkanı olacağına onlar karar veriyor. Bu kadar yokluğa, yoksulluğa, kuyruğa rağmen, AKP hâlâ birinci parti çıkıyorsa, nedeni bu siyaset lobisidir. Bu siyaset lobisini evlerine gönderecek, bütün hesapları, alt üst edecek olan parti Türkiye Değişim Partisi'dir.

 SIĞINMACILAR, MİLLİ GÜVENLİK SORUNU

Ülkemizde bulunan sığınmacılar, milli güvenlik sorunu haline geldi. Sınırlarımızın yolgeçen hanına dönmesi, artan suç ve taciz vakaları, huzursuzluk yaratmaya başladı. Bu durum, terör kadar önemli bir sorundur. İç barışın önündeki en büyük engeldir. Ermenistan’la, İsrail’le, barış yapabiliyorsak Suriye ile de yapmalıyız. Suriyelilerin, ülkelerine dönmelerini sağlayacak şartların oluşması için çalışmalıyız.

UÇMAYI BEKLERKEN YERE ÇAKILDIK

2017 Anayasa referandumunun üzerinden tam beş yıl geçti. Beş yılın sonunda, enflasyon beşe katlandı. Dolar beş misli arttı. Sayın Erdoğan, “sizi uçuracağım” diyerek oy istemişti. Uçmayı beklerken yere çakıldık. Şimdi çıkıp diyor ki “bir şans daha verin” Kusura bakma Sayın Erdoğan, 20 yıldır siz ne istediyseniz verdik. Kanunlara uymadınız, kanunları size uydurduk. Anayasaya uymadınız, anayasayı size uydurduk."