Gündem
18 Mar 2023 00:41 Son Güncelleme: 18 Mar 2023 00:54

Mustafa Varank'tan Fatih Altaylı'ya 'Togg' göndermesi! "Bu üretim bandı var ya..."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, gazeteci Fatih Altaylı'nın Togg ile ilgili, "Görüntülerde ortada bir üretim bandı yok, sağda solda tek tük Togg’lar var" sözlerini yaptığı paylaşımla tiye aldı.

Yerli otomobil Togg, ön siparişe açıldı. Togg satın almak isteyenler 27 Mart’a kadar başvurularını Trumore uygulamasından veya Togg websitesi üzerinden 60 bin lira yatırıp gerçekleştiriyor. 24 saat dolduktan sonra verilen Togg sipariş sayısı da paylaşıldı.

Buna göre Togg'un resmi hesabından yapılan paylaşımda, "24 saatte aldığımız 22 bin 150 adet T10X ön siparişi ardından anlık Togg Teknoloji Kampüsümüz. Ay sonundan itibaren teslimatlara başlıyoruz. Teşekkürler Türkiye!" denildi.

ALTAYLI'NIN TOGG İLE İLGİLİ SÖYLEDİKLERİNİ PAYLAŞTI
Yaşananların ardından Sanayi ve Mustafa Varank'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Varank, gazeteci Fatih Altaylı'nın Togg ile ilgili, "Görüntülerde ortada bir üretim bandı yok, sağda solda tek tük Togg’lar var" sözlerini paylaştı.

"BU ÜRETİM BANDI VAR YA..."

Varank paylaşımında, "Bu üretim bandı var ya… İzlemesi muhteşem!" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Fatih Altaylı, geçtiğimiz yıl kasım ayında Togg’un üretim bandının olmadığına yönelik yazısının ardından servis edilen Gemlik’teki fabrikaya ilişkin görüntüler için şu ifadeleri kullanmıştı: “Görüntülerde ortada bir üretim bandı yok, sağda solda tek tük Togg’lar var. Mart’a kadar 3500 araç üretilip, tip onayı ve homologasyon için Almanya’ya yollanacak araçlar. Her gün elde 30 araç üretmek kolay olmaz. Üretim bandının devreye girmesi şart. İnşallah TOGG yönetimi yakın zamanda çalışmaya başlamış bir üretim bandı görüntüsünü servis eder de, bizim de içimiz rahatlar.”