Gündem
23 Mayıs 2024 09:40 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2024 10:08

Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e ‘sessizlik’ tepkisi! ‘Aranılan haysiyete ulaşılamıyor!..’

Mustafa Varank’tan, kendisi hakkındaki 'havuzlu villa' iddialarını gündeme getiren Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e yeni tepki geldi. Bir ayın ardından Deniz Zeyrek’in iddialarını ispatlayamaması üzerine tekrar paylaşım yapan Mustafa Varank, “Yapay zekayla üretilmiş bir fotoğraf bile gelmedi. Benim ve kamuoyunun aradığı haysiyete ulaşılamıyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank’tan, kendisi hakkındaki 'havuzlu villa' iddialarını gündeme getiren Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’e ‘sessizlik tepkisi geldi. Söz konusu iddiaların üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatan Varank, “Benim ve kamuoyunun aradığı haysiyete ulaşılamıyor” dedi.

BİR AY GEÇTİ AMA ZEYREK SESSİZ

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın havuzlu villa aldığını iddia etmişti. Varank ise iddiasıyla ilgili belge ve görüntülerin olduğunu öne süren Deniz Zeyrek'e sosyal medya hesabından çok sert tepki göstererek meydan okumuş, iddiaların tamamen asılsız olduğunun altını çizerek, ispatlaması halinde tüm görevlerinden istifa edeceğini duyurmuştu.

Çağrısının üzerinden bir ay geçmesine rağmen Deniz Zeyrek tarafından herhangi bir kanıt sunulmadığının altını çizen Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu:

"Çağrımın üzerinden tam bir ay geçti. Müfteri bir gazeteci, Ankara'da hayatımda oturmadığım bir semtte evim olduğunu ve Zekeriyaköy'de "100 küsur milyon liraya havuzlu villa" aldığımı, elinde görüntüler olduğunu söyledi. Ben de azıcık haysiyetin varsa havuzlu villadaki görüntülerimi yayınla diyerek açık bir çağrı yaptım. Bir aydır görüntü bekliyorum, yapay zekayla üretilmiş bir fotoğraf bile gelmedi."

"BENİM VE KAMUOYUNUN ARADIĞI HAYSİYETE ULAŞILAMIYOR"

Paylaşımında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne ‘gazetecilik ilke ve sorumluluklarını ayaklar altına alan’ Zeyrek hakkında gerekenin yapılması çağrısında bulunan Varank, şöyle devam etti:

"Görüyorum ki, benim ve kamuoyunun aradığı haysiyete ulaşılamıyor. Buradan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne yeni bir çağrı yapıyorum. Gazetecilik mesleğinin onurunu koruyun. Tüzüğünüze ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ne açıkça aykırı davranan, gazetecilik ilke ve sorumluluklarını ayaklar altına alan bu zat hakkında gerekeni yapın."