Magazin
18 Kas 2014 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Mustafa Topaloğlu'dan Cumhurbaşkanı'na Deniz Seki çağrısı! Hapisten çıkarılsın!

Ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu, hapse giren Deniz Seki'nin serbest bırakılması için canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu, hapse giren Deniz Seki'nin serbest bırakılması için canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanan sevilen türkücü Mustafa Topaloğlu, Deniz Seki'yle ilgili konuştu. Topaloğlu, sanatçı Fazıl Say'ın son günlerde yaptığı açıklamaları da değerlendirdi.

Deniz Seki için 'Hepimiz insanız hatalarımız olabilir' diyen Topaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi:

'Cumhurbaşkanı sen bu ülkeye çok şeyler verdin. Deniz Seki'ye 'Bir daha aynı hataya düştüğün an cezan daha çok ağır olacaktır.' deyip hapisten çıkartsın. Onun duygularındaki merhamet olgusu çok geniş. Biz Müslüman insanlarız, merhametliyiz.'

Topaloğlu, Seki'nin bu cezayı çekmemesi gerektiğini savunarak, 'Bir ceza bu kadar ağır olmamalı' dedi.

'FAZIL SAY KENDİSİNE İHANET EDİYOR'

Fazıl Say'ın, 'Bu ülkede sanat yapmak zor. Bize sanat yaptırmıyorlar' sözlerini de değerlendiren Topaloğlu, 'Sanatı yapmak şarkı söylemektir. Hiç kimse kimsenin ağzını tutumuyor, nefesini tutmuyor. Bu ülke hepimizin, burada yiyoruz, hava alıyoruz' ifadelerini kullandı.

Topaloğlu, Say'ın, 'Bu ülkede demokrasi yok' sözlerini eleştiren ünlü türkücü, 'Türkiye'yi dünyaya oranladığımda dünyada demokrasinin bu kadar büyük olduğu tek ülke Türkiye. Fazıl Say sanatını çok sevdiğim bir kişi. Ne yapmak istediğini anlamış değilim. Suyunu içtiği, havasını aldığı topraklara ihanet etmesi doğru değil. Aslında kendisine ihanet ediyor. Ben üzülüyorum. Neyi karalamaya çalışıyor?' şeklinde konuştu.