Politika
25 Tem 2023 14:28 Son Güncelleme: 25 Tem 2023 17:40

Mustafa Sarıgül'e Meclis'te yumruklu saldırı!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e TBMM'de yumruk atıldı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e, Meclis kulisinde yumruklu saldırı gerçekleşti.

22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz'ün yumruk atan isim olduğu iddia edildi. Saldırı gerçekleştiren kişinin, korumalar tarafından dışarı çıkarıldığı öğrenildi.

SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA
Saldırı sonrası Meclis'te basın mensuplarına açıklama yapan Sarıgül, "Bu parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş bir şey değil. Bugün Türkiye'nin gündeminde olağanüstü bir seçim var iken böylesine bir talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni son derece üzmüştür" dedi.

"Geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede, ne konuşacağını bilmemesini de büyük bir üzüntüyle karşılıyorum" diyen Sarıgül, "Her zaman barıştan yana, sevgiden yana, hak arayan insanların yanında olan bir arkadaşınız olarak parlamentoda böylesine bir olayın tecelli etmesi beni son derece üzmüştür. Umarım bundan sonra yüce parlamento çatısı altında böyle bir olay olmaz" ifadelerini kullandı.

"HEM MADDİ HEM MANEVİ BORCU VAR"
Öte yandan Turan Tüysüz ise gazetecilerin, "Alacak-verecek meselesi miydi? Size borcu mu vardı?" sorusuna, "Aynen öyle" karşılığını verdi. Tüysüz, "Maddi bir borç muydu?" sorusuna ise "Hem maddi hem manevi" cevabını verdi.

TURAN TÜYSÜZ KİMDİR? 
Turan Tüysüz, 2002 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Şanlıurfa milletvekili seçildi.

2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti ve Anavatan Partisi'ne katıldı.

İhraç isteminin nedeni o dönem Sarıgül ile hareket etmesi olarak gösterildi.