Politika
20 Haz 2023 14:38 Son Güncelleme: 20 Haz 2023 14:55

Mustafa Sarıgül’den flaş asgari ücret teklifi! ‘Her 4 ayda bir…’

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, asgari ücretin her dört ayda bir güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Böyle giderse ekmek, et, gıda fiyatları alabildiğine yükselir" dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücretin 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 liraya yükseltilmesi konusunda anlaşmasının gıda fiyatlarını etkileyebileceğini söyledi.

Asgari geçim araştırması yapılması gerektiğini dile getiren Sarıgül, "Asgari ücretin de her dört ayda bir mutlaka güncellenmesi lazım. Böyle giderse, ekmek, et, gıda fiyatları alabildiğine yükselir. Bu rakamları son derece az buluyorum. Tedbir alınmadığı takdirde seneye bu zamana kalmaz etin fiyatı bin 200 liraya kadar çıkar" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarıgül, Anayasa Mahkemesinin, HDP'nin Hazine yardımına bloke konulması başvurusuna ilişkin, "karar vermeye yer olmadığı" hükmünü nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Hazine yardımının yasalar çerçevesinde verildiğini ifade etti.

"BİR KERE İHANET ETTİYSENİZ, ÖMÜR BOYU EDERSİNİZ"

Sarıgül, eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine de, "Son derece üzüldüm. Bu tip konuşmalar, siyasete ve demokrasiye olan ilgiyi azaltır. Önemli görevlerde bulunmuş siyasilerin attıkları adımlara, verdikleri karara dikkat etmeleri lazım. Omurganız yoksa, duruşunuz yoksa, bir kere ihanet ettiyseniz ömür boyu ihanet edersiniz. Siyaset omurgalı insanların siyaseti olmalı" dedi.

Sarıgül, cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarıyla ilgili TBMM Başkanlığı'na bugün bir soru önergesi vereceğini de söyledi.