Gündem
07 Kas 2013 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

MUSTAFA SARIGÜL'DEN ERDOĞAN YORUMU! O ARTIK BİR DÜNYA LİDERİ!

Mustafa Sarıgül, Erdoğan'ın İstanbul ile doğrudan ilgilenmesinin doğru olmadığını, onun dünya lideri olduğunu söyledi.

Yeniden CHP'ye katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kral FM'in konuğu oldu. Sarıgül, sosyal medyada ve basında sıkça kullanılan "CHP, Sarıgül'e katıldı" ifadesine yanıt verdi.
 
İşte Sarıgül'ün açıklamalarından bazı satır başları;
 
CHP önemli bir kurum, Sarıgül CHP mektebinin bir talebesi, Sarıgül CHP'ye 1975 yılında katıldı. Sadece geçmiş dönemde ihraç edildiğim için 8.5 yıllık bir ara oldu ama mutlu sonlandı. CHP bir kurumdur ve kişiler o kuruma katılır, bundan da şeref duyar. 9 Kasım'da Allah'ım izin verirse, Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde olacağız. Bunu söyleyen basın mensubu arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum, o bir detaydır, önemli olan bu katılımın Türkiye'ye neler katacağıdır. Buna bakmak lazım.
 
Sarıgül ihraç edildi. Peki Sarıgül suç mu işledi? Sarıgül af mı edildi?
 
Yeni bir sayfa açıldı, Sarıgül suç işleyecek bir şey yapmadı. Eskiden yumruğumu kaldırdığım zaman masaya vuruyordum, şimdi cebime geri sokuyorum. Bunu öğrendim zaman geçtikçe. 44 arkadaşım olumlu kullandı, 10 arkadaşım olumlu kullanmadı, o kardeşlerimizi de ikna edeceğiz inşallah.
 
Dini söylemleriniz var aynı zamanda laiksiniz. Kimi zaman kilisede görüyoruz, bizi şaşırtıyorsunuz. Sizinle ilgili en çok bilinen yön cenazelere katılmak. CHP bu söylemlerden çok uzak.
 
Eskiden bu soruları sorduğunuz zaman araya girerdim, hemen cevap vermek isterdim ama artık sabırla bekliyorum sorunuzu bitirmeyi. Ben her zaman inançlara saygılı laikliği savunuyorum. Sonuçta T.C laikliği kabul etmemiş olsaydı, 50 İslam ülkesi arasında ianançlara saygılı tek ülke Türkiye. Ne kadar ileride olduğumuzu görüyoruz. O yüzden her zaman inançlara bağlı laikliği savunuyorum. CHP de eskiden beri bu konularda bu şekilde düşünür.
 
Peki sokakta neden CHP dine karşı gibi bir algı var?
 
Geçen hafta başörtülü kardeşlerimizin parlamentoya girmesi konuşuldu ve CHP olumlu bir davranış sergilendi. Seçime 3 ay kala böyle bir şey yapılmasını doğru bulmuyorum, yapılması doğru ama keşke seçimden önce yapılmasa bunlar.
 
Diyelim ki aday oldunuz ve seçimi kazandınız, İBB oldunuz. Başbakan ülkeyi yönetiyor, AK Parti hükümeti var. İstanbul'da işler aksar gibi durum olur mu? Şişli'deki belediye başkanlığı döneminizde böyle bir aksama yaşadınız mı?
 
Ben 14.5 yıldır belediye başkanıyım, uzun yıllardan beri AK Parti ile çalışıyorum. Sayın Başbakan dünya lideri artık, İstanbulla ilgilenmez. Bu zaten doğru bir şey değil.