Politika
14 Mayıs 2022 19:26 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2022 19:28

Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken mülteci çıkışı

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda “Samsunlular Buluşuyor” etkinliğine katılan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Avrupa’nın Türkiye’deki Suriyelileri nüfus oranına göre paylaşması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin en önemli konularından bir tanesinin mülteciler konusu olduğunu belirten Sarıgül, bazı siyasi partilerin yaklaşımının katı olduğunu söyledi.

 Sarıgül, şu ifadeleri kullandı;

 ‘Biz iktidar olduğumuz zaman yarın sabah göndeririz. Biz iktidar olduğumuz zaman bir saat sonra göndeririz'. Bu söylemleri inandırıcı, insani ve vicdani söylemler olarak bulmuyoruz. Doğrudur mülteciler mutlaka ve mutlaka 6 milyon mülteci Türkiye’ye mal edilemez.

 O nedenle 28 tane Avrupa Birliği üyesi var. Almanya'nın 80 milyon nüfusu var. Türkiye'nin 80 milyon nüfusu var. O zaman 400'er bini Almanya ve Türkiye alacak. Yunanistan’ın nüfusu daha az, o zaman o daha azını alacak.

 İtalya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Danimarka, Hollanda 28 tane Avrupa ülkesi kendi nüfus oranına göre bu mültecileri alacak. Bu sorunu bu şekilde çözeceğiz.

 Türkiye'deki mültecileri eşit oranda almamız gerekiyor.

Siz böylesine önemli bir sorunu, böylesine önemli bir konuyu sadece Türkiye'nin sırtına bırakıp kenara çekilme hakkına kesinlikle sahip değilsiniz. Türkiye üzülürse Avrupa Birliği üzülür."