Politika
15 Eki 2021 10:04 Son Güncelleme: 15 Eki 2021 10:11

Mustafa Sarıgül’den dikkat çeken CHP ve oy çıkışı! ‘Olmayan bir şey nasıl bölünsün?’

Gazeteci Adem Metan’ın YouTube kanalına konuk olan Mustafa Sarıgül dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ‘Sen oyları bölecek misin?’ eleştirileri aldığını dile getiren Sarıgül, “Olan bir şey bölünür olmayan bir şey nasıl bölünsün? Türkiye Değişim Partisi’ni ilk kurduğumda CHP’nin oyunun tamamı yüzde 20” ifadelerini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gazeteci Adem Metan’ın YouTube kanalına röportaj verdi. Özel hayatından siyasi hayatına kadar pek çok konuyu detaylandıran Sarıgül, önemli açıklamalarda bulundu.

“CHP’NİN OLMAYAN OYUNU NASIL BÖLEBİLİRİM Kİ?”

Metan’ın Kadir Topbaş ile seçim sürecinde aranızda büyük bir nezaket vardı demesi üzerine Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu: “15 sene Kadir Bey ile beraber çalıştık. Kadir Bey Beyoğlu’ndaydı, ben Şişli’deydim; Kadir Bey Büyükşehir Belediyesi’ndeydi, ben Şişli’deydim. Çok da iyi diyaloglarımız oldu. Bir seçime giriyoruz diye insanlığı kenarı bırakacak değilim ben. Kadir abi diye hitap edince CHP içerisindeki farklı gruplar benim üzerime geldiler ne münasebet Kadir abisi dediler. Ama ben o %41 oyu kusura bakmayın AK Partili seçmenden aldım, tarafsız seçmenden aldım. Bazen diyorlar ki kardeşim sen oyları bölecek misin? Olan bir şey bölünür, olmayan bir şey nasıl bölünür? Komple oy zaten %20. Ben 5’in birine değil ki 5’in 5’ine talibim. Şunu bilesiniz ki ben Türkiye’deki her kesimin oyuna talibim.”

İşte o röportajdan ilgili bölüm...

“ŞENOL GÜNEŞ ÜZÜLDÜĞÜM İŞLERDEN BİRİSİDİR “

Metan’ın Şenol Güneş Milli Takım’dan ayrıldığında aradınız mı sorusu üzere ise Sarıgül, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Milli Takımı’nı Avrupa 3.sü yapan hoca kim peki nerede? Şenol Güneş niye gitti? Alman’ın bir tanesini getirmek zorunda kaldılar. Kardeşim adı da bizden değil tadı da bizden değil. Şenol hocayı aramadım geçen bir televizyonda bunları konuştum. Ben bunları ona atacağım yani ikili aramam önemli değil ikili arayıp da Şenol hocam nasılsın demem iyi değil. Önemli olan kamuoyunda Şenol hocayı savunmam.“

“ŞENOL GÜNEŞ’E BAKANLIK TEKLİF ETTİM”

“Şenol hocayla benim daha önce açıklamadığım anılarım vardır” diyerek sözlerini sürdüren Sarıgül, sözlerini şöyle noktaladı:

“DSP iktidar alternatifi bir partiyken, 94-96 seneleri Şenol hocayla hiç unutmuyorum Çınar Oteli’nde buluştum ve kendisine milletvekilliği, bakanlık teklif ettim. Hocam dedim sizin önce milletvekili sonra spor bakanı olarak görev almanız ülkemiz için son derece yararlı olacaktır dedim. Durdu, heyecanlandı çok teşekkür ederim muhteşem bir olay fakat benim şimdi tam para kazanma zamanım, tam futbolda bir yere geldim şimdi hocalıkta bir yere gelmeye çalışıyorum, kariyerimi yükseltme zamanım dedi. Bu teklif beni son derece mutlu etti ama ekonomik olarak beni çok sıkıntıya sokar, o nedenle bu teklifi sakın reddettiğim aklınıza gelmesin ben gönülden kabul ediyorum fakat şartlarım, koşullarım, mesleki kariyerim, ekonomik olarak da hocalıkta çok iyi şeyler yapacağıma inanıyorum böyle bir hayalim var dedi. Düşünebiliyor musunuz bakanlık teklifini kabul etmedi ve bizim parti geldi koaliasyon ortağı oldu.”