Gündem
25 Haz 2022 16:03 Son Güncelleme: 25 Haz 2022 16:06

Mustafa Sarıgül Yunanistan parlamentosunda bayrak açtı

Yunanistan ve Türkiye arasında Adalar konusunda yaşanan gerilim sürerken, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken bir hamle geldi. Sarıgül, Atina'daki Yunan Parlamentosu önünde konuştu.

Yunanistan ile Türkiye arasında gerilim devam ederken Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Başkent Atina'daki Yunan Parlamentosu önünde Türk bayrağı açtı.

Sarıgül burada yaptığı açıklamada, "Şu anda Yunanistan’dayım. Amerika’dan medet umma, Türkiye’den dostluk ara. Miçotakis silahlardan elini çek. Barışa gel bak biz buradayız" ifadelerini kullandı.

Sarıgül şöyle devam etti: "Yunanistan Parlamentosu önünden Yunan halkını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Buradan, Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis'e ve Yunan halkına sesleniyorum. Sayın Başbakan, ülkelerimiz arasındaki sorunları, iç politika malzemesi yapmanızı doğru bulmuyorum. Bu tutumunuz sorunlarımızı daha da ağırlaştırıyor. Aramızdaki anlaşmazlıkları, diyalog ve müzakere yöntemleriyle çözebiliriz. Silahlanmaya, ekonomik gücünüzün çok ötesinde para ayırıyor, çocuklarınızın geleceğini harcıyorsunuz. Silâha bu kadar para harcamanız çok anlamsız ve lüzumsuz.

Ne yapacaksınız bu kadar silâhı? Amerikan askerlerini çağırdınız, silahlarını yığdınız, ülkenizi Amerikan üssü yaptınız. Kendinizi güvende hissetmek için, ABD’ye ihtiyacınız yok. Türkiye, hangi komşusunu tehdit etmiş ki sizi etsin? Biz barışçı bir ülkeyiz. Büyük Atatürk’ün bize gösterdiği hedef barıştır."

'SEKRETERİMİZ SALDIRIYA MARUZ KALDI'
Açıklama sonrası Sarıgül, burada bir kişi tarafından engellendiklerini söyledi. Sarıgül konuya dair şunları söyledi: "Yunanistan’a barış için gittik, silahlara veda edelim diye gittik, ABD’nin oyununa gelmeyelim diye gittik. Yunanistan Parlamentosu önündeki basın açıklamamız kendini bilmez, birkaç Türk düşmanı tarafından engellenmek istendi. TDP Genel Sekreteri Sayın Teoman Mutlu sözlü ve fiili bir saldırıya maruz kaldı. Sağduyu ve aklı selimle sorun çözüldü. Sayın Teoman Mutlu ve ben iyiyiz ve güvendeyiz. Bu hareketi Yunan halkına mal etmiyoruz. Yunanistan Başbakanı Sayın Miçotakis'e ve Yunan halkına mesajımız şudur: Aramızdaki anlaşmazlıkları, iç politika malzemesi yapmayın. Silâha bu kadar para harcamanız çok anlamsız ve lüzumsuz. Kendinizi güvende hissetmek için, ABD’ye ihtiyacınız yok. Türkiye, hangi komşusunu tehdit etmiş ki sizi etsin? Biz barışçı bir ülkeyiz. Büyük Atatürk’ün bize gösterdiği hedef barıştır. Gelin Ege’nin iki kıyısındaki iki güzel millet olarak, ABD’nin oyununa gelmeyelim. Bütçelerimizi silaha değil çocuklarımıza harcayalım. Silahlar gitsin, barış gelsin, sevgi kazansın.”