Gündem
30 Ara 2013 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Mustafa Sarıgül yumurta takipçi satın aldı

Mustafa Sarıgül'ün Twitter'dan paylaştığı bir link bedava takipçi bulma programı çıktı.

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül dün Twitter'dan takipçileriyle bir link paylaştı. Linkte ücretsiz retweet yapabilirsiniz yazıyordu. Bu linke tıklayanların karşılaştıkları site ise hem ücretsiz hem de ücretli olarak Twitter kullanıcılarına hizmet sunan retweet, favori ve takipçi bulma sitesiydi.

BEDAVA TAKİPÇİ BULMA
Sarıgül'ün sayfasında böyle bir linkin paylaşılmasıyla Sarıgül'ün bedava takipçi bulma sitelerine üye olduğu ortaya çıktı.


BU SİTELER NE İŞE YARAR NASIL ÇALIŞIR?
Twitter'ın hayatımıza iyice girmesiyle bu tarz takipçi bulma sitelerinin sayısı artmaya başladı. Takipçi bulma sitelerine, Twitter adınızla ve şifrenizle kayıt yaptırırsınız. Uygulamalar genelde ücretli ve ücretsiz diye ikiye ayrılır. Bu uygulamalar sayesinde Twitter'da takipçi sayınız çok fazla ve sürekli artış durumunda gözükür, attığınız neredeyse her twit onlarca RT ve FAV alır.

Tabi aslında bu işlemler BOT'lar ile yani gerçek olmayan yapay kullanıcılar tarafından gerçekleşir. Akıllara, madem bunlar, yapay kişiler üzerinden yapılıyor madem gerçek değil neden böyle bir yola başvurulur diye bir soru gelebilir. Cevabı çok basit, tabii ki sosyal medyada gösteriş yapmak içindir.