Gündem
20 Şub 2014 16:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Mustafa Sarıgül spor yazarlarıyla buluştu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, sporla ilgili projelerini açıkladı.

Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, sporla ilgili projelerini spor yazarlarının katılımıyla Gayrettepe Point Hotel’de basın mensuplarıyla paylaştı. Program Sarıgül’ün siyaset hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Konuşmasında sporun faydaları hakkında bilgiler veren başkan adayı Mustafa Sarıgül, dünyada sporun en büyük sektör olduğunu söyledi.

Sporun önemine değinen Mustafa Sarıgül, “72 milyon nüfusumuz var. Bunun 14 milyonu İstanbul’da yaşıyor. Bu nüfusun yarısı gençlerden oluşuyor. Haftada bir ders beden eğitim dersi veriliyor. Bununla sporu hangi noktaya taşıyabiliriz? Gençlerin ders saatleri dışında spor yapacağı mekan ve alanların mutlaka çoğaltılması lazım.

Tesis yapmak yetmez. Kent spor politikasını mutlaka geliştirmemiz lazım. İstanbul Belediyesi Spor AŞ. profesyonel sporun adresi değil, spor yapmak isteyen kurumların adresi olacak. Özellikle amatör spor kulüpleri, ulusal sporumuzun ırmakları olacaktır. Yandan bakılan değil candan bakılan kulüplerimiz olacaktır. Olanaklarını muhteşem bir noktaya taşıyacağız. İstanbul sanatın da kültürün de sporun da başkenti olacak” ifadelerini kullandı.

“HAYALİM SPOR VE SPORCU FABRİKALARI KURMAK”

Sporla ilgili hedeflerini sıralayan Mustafa Sarıgül şöyle konuştu:

“En büyük hayallerimden biri spor ve sporcu fabrikaları kurmak. 6-14 yaş arası çocuklarımızı buraya alacağım. Sizlerin önderliğinde çok iyi bir değer varsa kulüplerimize önereceğiz. Spor A.Ş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi profesyonel takımı olmayacak. Oradaki rakamı sporcu fabrikalarına ve bin 600 tane amatör sporcu kulüplerimize vereceğiz. Aynı zamanda ayın golü yarışmasını planlayacağız. Bu da ödüllü bir yarışma olacak. Her ay spor yazarlarımız mutlaka yurt dışına gidecek. İstanbul’un tanıtımına yurt dışında yardımcı olacaklar. İstanbul televizyonlarını ve İstanbul gazetelerini hayata geçireceğiz. Amatör spor yapan mutlaka ve mutlaka o televizyonlarda izlenmesi görülmesi lazım. Görüldüğü zaman onların istekleri daha çok olacak. İstanbul’un her noktasında 150’ye yakın aslında bulduğum her noktaya sporcu fabrikası yapacağım. İstanbul’da sporcuların özel hastane tedavilerini de karşılayacağız.”