Medya
11 Mayıs 2016 10:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:31

Mustafa Mutlu'dan Sümeyye Erdoğan ve nişanlısına anlamlı çağrı! “Hadi; gelin hanım... Hadi; damat bey...

Aydınlık gazetesi köşe yazarı Mustafa Mutlu, Sümeyye Erdoğan ile nişanlısı Selçuk Bayraktar'a neyi teklif etti?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile işadamı Selçuk Bayraktar’ın nikahında davetlilerden gelen altın ve paraların şehit ailelerine bağışlanması çağrısı yapıldı.

Aydınlık gazetesi yazarı Mustafa Mutlu, “Sümeyye Erdoğan’a ve nişanlısına açık çağrı” başlıklı yazısında, Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’a çağrıda bulundu.

Nikahın İstanbul Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde kıyılacağını ve bu salonun 35 bin kişi kapasitesi olduğuna dikkat çeken Mustafa Mutlu, “Nikahın 35 bin kişilik bir salonda kıyılacak olması; en az 17 bin 500 aileye davetiye gönderildiğini gösterir. Bu 17 bin 500 aile, koskoca Cumhurbaşkanı’nın kızının nikahına eli boş mu gidecek? Elbette, hayır. Her biri en azından birer cumhuriyet altını alacak, onu bir kesenin ya da kutunun içine koyacak... Bir kağıda da adını, soyadını, telefon numarasını, hangi il ya da ilçe örgütünden olduğunu yazıp altının yanına iliştirecek... Hatta bazıları bu pusulaya Cumhurbaşkanı’ndan küçük beklentilerini de ilave edecek” diye yazdı.

“HATIRLAYIN BURAK'IN DÜĞÜNÜNDE TAKILAN ALTINLARI”

Tahminen yaklaşık 20 bin tam altın değerinde takı takılacağını ve diğer hediyelerle yaklaşık 20 milyon lira toplanacağını söyleyen Mustafa Mutlu şöyle devam etti:

“Size çok para gibi geldi değil mi? Oysa değil... Çünkü damat, kanın gibi zengin bir ailenin çocuğu... Gelin derseniz; sıfırlaya sıfırlaya bitiremeyen bir ailenin kızı... Emin olun bu 20 milyon lira onların dişinin kovuğuna bile gitmez... Hatırlayın; ailenin ilk evlenen çocuğu Burak'ın düğününde takılan altınları yıllarca konuşmadık mı? Keza; Esra'nın ve diğer oğlu Bilal'in düğünlerindeki takılar da aylarca konuşulmuştu. Tamam; aile o zaman yoksuldu... (!) Tüm çocuklar, Remzi Amca Bursu'yla okumuştu. Paraya şiddetle ihtiyaçları vardı. Bu yüzden torbalar dolusu altın topladılar ve zenginleştiler. Bunu ben söylemiyorum; babalan Recep Tayyip Bey bile. ‘Servetinin kaynağı nedir?’ diye soran mahkemeye, büyük oğlunun düğününde takılan altınları kaynak olarak göstermedi mi? ‘Evladımın bunlar. Borç aldım’ demedi mi? Ama artık tüm bunlar geride kaldı. Ailenin, evdeki paraları sıfırlamak zorunda kaldığında nasıl güçlük çektiğini bütün dünya biliyor...”

“BİR CUMHURBAŞKANI KIZINA VE DAMADINA YAKIŞAN BUDUR!”

“Hadi; gelin hanım... Hadi; damat bey... Kaşınız gözünüz için değil; tamamen babanızın makamı için yağacak bu paraları, kahramanlarımıza bağışlayın” diyen Mutlu şu öneride bulundu:

“Takılacak paraların kuruşuna, toplanacak takıların gramına bile dokunmayın... Bunları doğrudan düğünde görevlendirilecek maliyenin veznedarları toplasın. Sonra da toplanan tutar kamuoyuna açıklansın. Tamamı 7 Haziran 2015 ten bu yana kaybettiğimiz 500 e yakın şehidimizin ailesi arasında pay edilsin! Bir cumhurbaşkanı kızına ve damadına yakışan budur!”