Medya
02 Oca 2013 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

MUSTAFA MUTLU YENİ ŞAFAK YAZARI SELVİ'YE ÇAKTI; "YA BUNLARI BEN YAZSAYDIM?"

Vatan yazarı Mustafa Mutlu, her zaman köşesinin sonunda yönelttiği "Günün Sorusu"nu bu kez kendine sordu.

Yeni Şafak yazarı Abdulkadir Selvi'nin dünkü yazısına Vatan yazarı Mustafa Mutlu'dan tepki geldi..

Mustafa Mutlu, her zaman köşesinin sonunda yönelttiği "Günün Sorusu"nu bu kez kendine sordu.

Soru kendime:

Dindar Başbakan’ı bir Hıristiyan azizi olan Noel Baba’ya benzeten “Tayyip Baba” sözünü, yandaş bir gazetenin yandaş bir yazarı değil de kazayla ben yazmış olsam; acaba başıma neler gelirdi?

SELVİ NE YAZMIŞTI?

“Yeni yılda hediyeleriyle Noel Baba değil, Tayyip Baba geldi...”

“Oslo görüşmelerinin basına sızması ve Silvan saldırısından sonra, Öcalan’la görüşmeler kesilmişti. O nedenle 1 yılı aşkın bir süredir, Öcalan izole edilmişti. Koster arızası bir türlü giderilemiyor, Öcalan kimseyle görüştürülmüyordu.

Siyasi iradenin kararında değişiklik oldu, koster arızası giderildi.

Başbakan’ın iradesi sonucunda aşıldı bir süreç.

Ancak Öcalan da olumlu katkı yaptı. (...) Açlık grevlerinin kritik bir aşamaya girdiği bir dönemde devreye girdi. Bu hamle ile aslında Öcalan kendisini tekrar denkleme soktu ve muhatap haline getirdi. Devlet de bu jesti karşılıksız bırakmadı. (...) Yeni süreçte Öcalan’la diyalog, açlık grevlerinin devam ettiği Ekim ayında başlıyor. İkinci görüşme Kasım ayında gerçekleşiyor. Her iki görüşme MİT Başkan Yardımcısı seviyesinde yapılıyor.

Sonra 16 Aralık’ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan gidiyor (...) Takvime dayalı ve çözüme endeksli bir süreç başladı. (...) Öcalan, sözüne güvenilir bir isim olması ve arkasında siyasi iradenin tam desteği bulunması nedeniyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüşmeyi öneriyordu. Ancak Oslo sürecinde yaşananlar nedeniyle Hakan Fidan çekimserdi. O sorun da aşılmış gözüküyor. (...)”

Mustafa Mutlu'nun köşesinin tamamını okumak için tıklayın