Gündem
21 Oca 2016 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Mustafa Koç hayatını kaybetti

Kalp krizi geçirdiği için hastaneye kaldırılan Mustafa Koç hayatını kaybetti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kalp krizi geçirmesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada yaklaşık 4 saatlik müdahaleye karşın Mustafa Koç'un hayatını kaybettiği belirtildi.

KOÇ HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Koç Holding’ten yapılan açıklamada ise “Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun” denildi.

ULUSOY: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Resmi açıklama öncesinde ilk haber Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy'dan geldi. Ulusoy, Amerikan Hastanesi çıkışında yaptığı açıklamada, kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un hayatını kaybettiğini açıkladı. Ulusoy, "Çok üzgünüz, canımız kadar sevdiğimiz bir insanı kaybettik" dedi.

HELİKOPTERLE AMERİKAN HASTANESİ'NE SEVK EDİLMİŞTİ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç spor yaparken kalp krizi geçirdi. Evinin yakınındaki Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Koç'a yeniden canlandırma müdahalesi yapıldı. Daha sonra Mustafa Koç'un Beykoz Devlet Hastanesi'nden bir helikopterle sahibi olduğu Amerikan Hastanesine sevki için hazırlıklara başlandı. Mustafa Koç helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Beykoz Devlet Hastanesi Yönetimi'nden yapılan ilk açıklamada Mustafa Koç'un hayatta olduğu ve yaşam tehlikesinin devam ettiği belirtilmişti. Hastaneden yapılan açıklama şöyleydi:

"Sayın Mustafa Koç Sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi Aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı."

KOÇ HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Koç Holding'den olayın hemen ardından yapılan açıklamada ise, Mustafa Koç'un tedavisinin devam ettiği belirtilmişti.

MİDE AMELİYATI GEÇİRMİŞTİ

Mustafa Koç, bir süre önce İstanbul Amerikan Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı (mide küçültme) olmuş, 4 ayda tam 40 kilo vermişti.

2002’DE ABD’DE BY-PASS AMELİYATI GEÇİRMİŞTİ

Mustafa Koç, 2002 yılında ABD'de by-pass ameliyatı geçirmişti. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Mustafa Koç’un ameliyatına ilişkin 2 Mayıs 2002’de yaptığı açıklamada “Kiloluydu. Kolestrolü vardı ama çok spor yapardı ve kilosuna göre çok hareketliydi” demişti. Ameliyatın hesapta olmadığını ve Mustafa Koç'un ABD'ye gidince muayeneden geçmek istediğini belirten Koç, “Böylece bu iş ortaya çıktı. İyi ki zamanında çıktı. Çok tehlikeli olabilirdi” ifadelerini kullanmıştı.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR

1960 doğumlu Mustafa Koç, İsviçre'de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD'de George Washington University (1984) mezunu. 4 Nisan 2003'ten beridir Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyordu.

CENAZE NE ZAMAN KALDIRILACAK?

Mustafa V. Koç’un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade’deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecek.Taziyeler ise, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli’nde saat 16.00 – 19.00 arası kabul edilecek.