Magazin
24 Haz 2022 12:09 Son Güncelleme: 24 Haz 2022 12:14

Mustafa Keser: Bülent Ersoy beni küçük düşürdü

Geçen yıl yayınlanan “Benzemez Kimse Bize” adlı TV programını beraber sunan Bülent Ersoy ve Mustafa Keser’in birbirlerine açtığı dava, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Mustafa Keser, Bülent Ersoy'la birlikte sunduğu 'Benzemez Kimse Bize' adlı müzik programının iki bölüm sonra yayından kaldırılmasının ardından YouTube kanalından bir video yayınlamıştı.

 Programın sanatçının kaprisleri nedeniyle bittiğini iddia eden Keser, "Bana, ‘Keserrr’ diye bağırıyor, babanın uşağı mı var? Seni Diva değil, divan yaparlar" demişti. Ünlü isim, sözlerine; "Seni sekize katlayacak isimler var. Divalık sana mı kaldı? Erkek tonuyla okuyor. Zeki Müren gitmiş, o kalmış... Hadi oradan... Kendini bir halt sanıyorsun. Canlı yayında bizi imtihan etsinler, kaybeden kazananın elini öpsün" diye devam etmişti.

Bu sözlerin ardından bir magazin programında konuşan Bülent Ersoy ise "Haddini aşana cevap veririm, şahitlerle ve delillerle söylenenleri çürütürüm. Zaten program, benim programımdı. Oturduğum koltuk, ona battı. Ondan rahatsız oldu. Bana bir oda hazırlanmış, görmüyor mu? Zaten maddesel olarak da bir fark var, bunları bilmiyor mu?" ifadelerini kullanmıştı. Kaprisli değil mükemmeliyetçi olduğunu belirten sanatçı, "Mustafa Keser’i sevmiyorum. Bu tarz hareket eden insanlara sevgim varsa bile bir dirhem kalmaz. 'Diva' denmezmiş de beni divan yaparlarmış. Aklınca 1980 öncesinden beni vurmak istiyor. Şöhretim Türkiye sınırları dahilinde değil, dünyada" şeklinde konuşmuştu.

Keser'in annesine küfür ettiğini de savunan 70 yaşındaki sanatçı, "Benim annem bir sene önce öldü. Sen bir sene önce annesi vefat eden birine bu kelimeyi nasıl kullanırsın? Kavgada söylenmez bu kelime! Çok çirkin bu söylem, ben seni Allah'a havale ediyorum" açıklamasını yapmıştı.

Ersoy, “Seni diva değil divan yaparlar” sözü nedeniyle Keser’e 1 liralık manevi tazminat davası açmış, Keser de asıl kendisinin hakarete maruz kaldığını öne sürerek 1 liralık karşı dava açmıştı.
Duruşmaya katılan Keser, Ersoy’u ayrımcılık yapmakla suçladı, “Ben hakaret etmedim. Kendisi canlı yayında ‘Kürdo’ diyerek milyonlarca kişinin gözü önünde beni küçük düşürmüştür” dedi.

Mahkeme, Ersoy’un tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı erteledi.