Gündem
24 Eyl 2013 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

MUSTAFA KARAALİOĞLU'NDAN ENVER AYSEVER'E MANİDAR YANIT!

CNN Türk'te Mustafa Karaalioğlu'nu konuk eden Enver Aysever'in sorduğu Trabzonspor sorusu şaşırttı.

CNN Türk'te, Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programının bu akşamki konuğu Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu oldu.

Önceki akşam oynanan olaylı derbiden, olimpiyatlara, Gezi Parkı'na kadar birçok konunun konuşulduğu programda, Karaalioğlu'nun derbi olayları hakkında yaptığı yorum dikkat çekti.

AYSEVER: RABİA İŞARETİ SERBEST, GEZİ SLOGANI YASAK MI?

Programın sunucusu Enver Aysever'in, stadlarda "Rabia işareti yapmak serbest, Gezi sloganları atmak yasak mı?" sorusu üzerine, yaz aylarından beri 'Gezicilerin" ligin başlayacağı tarihe işaret ettiklerini hatırlatan Mustafa Karaalioğlu şöyle konuştu:

"Bunu ard arda kesintisiz bir şekilde yapmak başka birşey. Nitekim Rabia işareti bir hafta yapıldı, ikinci hafta yapılmadı. Topyekün bütün tribünler ayağa kalkıp her hafta, her maçta, bütün stadlarda aynı şeyi yapıyor değil. İkisi bambaşka şeyler.

"GEZİ EYLEMLERİNİ STADYUMLARDA MEŞRU GÖRÜYORSANIZ SONRASINDA YAŞANAN HOLİGANİZMDEN ŞİKAYET ETME HAKKINIZ AZALIR!"

Dolayısıyla Gezi Parkı protestolarını stadyumlarda meşru görüyorsanız, devamında yaşanabilecek gerilim, holiganizm, vandalizm gibi şeylerden şikayet etme hakkınız biraz azalır."

ENVER AYSEVER'DEN İLGİNÇ SORU: "TRABZONSPOR'A NEDEN YANDAŞ BAŞKAN SEÇİLDİ"

Enver Aysever, Karaalioğlu'na, Trabzonspor'un yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'yla ilgili oldukça ilginç bir soru yöneltti.

İşte o soru:

Trabzonspor'da Sadri Şener çok beyefendi bir insandı. Adamın burnundan getirdiler. Yerine, neredeyse AK Parti'nin bir ilçe örgütü başkanı gibi bir başkan geldi ve Başbakan'la sürekli kol kola gidiyor. Soru şu: Bir kulübün başkanının siyasete bu kadar vurgu yapması doğru mudur?

Mustafa Karaalioğlu ise bu soruya manidar bir örnekle cevap verdi:

AK Parti'ye doğrudan mesafeli olan Galatasaray yönetimi ve Galatasaray çekirdek kadrosu mesela. Galatasaray stadyumunun açışındaki olayları, protestoları hatırlıyorsun. Galatasaray Lisesi ve Galatasaray seçkinleri de o protestoların içindeydi. Ve Galatasaray iki sene üst üste şampiyon oldu. Ve devam da ediyor.

Trabzonspor Başkanı da ne Tayyip Erdoğan'ın, ne de AK Parti'nin adamı olarak seçilmedi. Bunu çok iyi biliyorum. Açıkçası ben de çok tanımıyordum. Uzaktan biliyorum. Hangi siyasi görüşe ait olduğunu da hiç bilmiyorum.

Ama Başbakan'a düşmanlık yapmanın serbest olduğu bir yerde, Başbakan'a sempati göstermenin de serbest olması gerektiğini düşünüyorum."