Gündem
08 Ara 2014 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Mustafa Karaalioğlu hangi kanalda program yapacak?

Eski ​Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu'nun yakında bir TV kanalında program yapacağı konuşuluyor. İşte o kanal..

Yurt Gazetesi'nden Esin Gedik'in haberine göre; Medya dünyası kısa bir süre önce sürpriz bir haber aldı, kamuoyunda 'yandaş medya' olarak adlandırılan Star ve Akşam gazetelerinin yayın yönetmenleri, ani operasyonla görevlerinden alındı.

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan yeni patronları Ethem Sancak tarafından görevlerinden alındı. Bu karar, şok etkisi yarattı çünkü her üç isim de AKP’ye yakınlığıyla biliniyor, hatta aralarında AKP milletvekilliği yapan bir isim bile var.

Bu ‘operasyonla’ ilgili kamuoyunda çeşitli iddialar dile getirildi, kimileri akçeli işleri neden gösterdi, kimileri “Erdoğan bu isimleri sildi” dedi. Ancak kısa bir süre sonra bu üç ismin de Yeni Şafak’ta yazacağı haberi duyulunca görevden alınmanın Köşk’le değil, Erdoğan’a yakın bazı isimlerle ilgili olduğu kanısı güçlendi.

Kulislerde iddialar, söylentiler hala dolaşıyor işin ana nedeninin ne olduğunu birkaç isim dışında kimse bilmiyor. Olayın muhatapları konuşuna kadar da iddia olarak kalacak her şey… Ama bir gerçek var ki bu isimler yakın zamanda başka yerlerde kamuoyunun karşısına çıkacak, adresi ilk belli olan isim ise Mustafa Karaalioğlu.

Yeni Şafak Gazetesi’nin kuruluş sürecindeki isimlerden biri olan 2007 yılından bu yana da Star grubunda yöneticilik yapan Karaalioğlu’nun yeni adresinin NTV olacağını duydum.

Medya kulislerinde henüz hangi koltukta oturacağı net olmayan Karaalioğlu için kanalda çalışmaların başladığı konuşuluyor.

Kısa bir süre sonra Karaalioğlu’nu NTV yöneticisi ve program yapımcısı olarak görürsek şaşırmayalım…