Gündem
22 Mar 2013 15:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

MUSTAFA KARAALİOĞLU; "ARTIK GERİ DÖNÜLMEZ BİR SÜREÇ BAŞLADI"

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Abdullah Öcalan'ın çağrısını değerlendirdi.

24’te yayınlanan Günün Manşeti programına konuk olan Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Öcalan’ın çağrısını değerlendirdi. Karaalioğlu, barışı sağlamak adına yürütülen süreç için “Artık geri dönülmez bir süreç” dedi.

Çözüm süreciyle ilgili Seda Selek’in sorularını yanıtlayan Karaalioğlu, olumlu anlamda “Gerçekten de geri dönülmez bir noktada mıyız?” sorusuna yanıt verdi. Karaalioğlu silahların susması ve barışın sağlanması noktasında Türkiye’nin artık geri dönülmez bir sürece girmiş olduğunu belirtti.

Sürecin düne kadar inanılmayacak kadar güzel bir hedef olarak görüldüğünü belirten Karaalioğlu, “Geçmiş tecrübelere yönelik de bir kaygı vardı. Dün bunun olmadığı, yani bütün bu inanılmaz gibi görünen şeyin pekala mümkün olduğunu gördü insanlar. Dolayısıyla coşku bunun kaçınılmaz bir sonucu oldu” diye konuştu.

"BUNDAN SONRA SİLAH YOK SİYASET VAR"

Diyarbakır meydanında açıklanan Öcalan’ın mesajının mahiyetine yönelik açıklamalar yapan Mustafa Karaalioğlu, mesajın “bundan sonra silah yok siyaset var” tavrını çok güçlü bir şekilde dile getirdiğini ifade etti.

“'Sınır dışına çekilin ve silahları bırakın' mesajından daha net olan bir mesaj 'bizim artık silahla işimiz yok' mesajı” diyen Karaalioğlu, Öcalan’ın PKK’ya artık silahın yöntemleri olmadığını açık bir şekilde deklare ettiğini söyledi. Bu açıdan bakıldığında konuşmanın değerli olduğunu belirten Karaalioğlu, “Bunu duymak Türkiye kamuoyunda bir coşku ve sevinç yarattı” dedi.

Programda Türklerin ve Kürtlerin hak ettiği demokrasinin temellerinin atıldığını ifade eden Karaalioğlu, “Yumruk sıkarak, bilek bükerek değil gerçekten bizim hak ettiğimiz budur. Ve bu topraklarda ‘Türklerin de Kürtlerin de hak ettiği demokrasi budur’ duygusuyla biz o çözüm sürecine gidiyoruz. O yüzden tekrar hayırlı olsun demek geliyor içimden” diye konuştu.