Gündem
15 Tem 2010 21:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

MUSTAFA DENİZLİ'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA: "ÇAKILMADIK YERİMİZ KALMADI!"

Beşiktaş'tan olaylı bir şekilde ayrılan tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli, suskunluğuna son verdi

Beşiktaş’tan olaylı bir şekilde ayrılan tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli, ayrılık sonrası uzun süren suskunluğuna Bloomberg HT’de “Gülin Yıldırımkaya ile HT Gündem” programında nokta koydu.

Kendisiyle Çeşme’de görüşen Yıldırımkaya’ya Beşiktaş’tan ayrılış sürecinden yeni başlayacağı programa kadar merak edilen tüm konularla ilgili samimi açıklamalar yapan Denizli, teknik direktörlük defterini kapatmadığını belirterek, “Çakılmadık yerim kalmadı, çaka çaka güçlendirdiler” diye konuştu.

Gülin Yıldırımkaya: Şansal Büyüka ile Maraton’u yapacaksınız, Çeşme’de bir otel açtınız, sağlık sorunları nedeniyle Beşiktaş’tan ayrıldığınızı açıkladınız. Tüm bunlar teknik direktörlük defterini kapattığınız anlamına geliyor?
     
Mustafa Denizli: Ben şu anda çalışmak isteseydim Beşiktaş'ta devam ederdim yani Beşiktaş'tan ayrılmazdım. Şu anda fiziken, ruhen, kafa olarak son derece yorgun bir dönemi geride bıraktım. Zaten Beşiktaş’la kontratım vardı. Yani ben kontratımı açığa aldığımız zaman kulüple birlikte Beşiktaş’la yaptığım yeni kontrat vardı benim. Fakat o arada yani tahmin ediyorum geçen yıldan devam eden yorgunluğum bu sene üzerine basarak daha yoğunlaştı, daha büyüdü. Dolayısıyla kendimi çalışacak bir güce sahip hissetmedim . O bakımdan böyle bir karar aldım. Yani benim yorumda bulunmam televizyonlarda veya Çeşme'ye gelip burada yaşamam benim mesleki yaşamımla ilgili kararları çok fazla etkilemez. Ama neticede nereden bakarsanız bakın benim teknik adamlıkta 22 yılım geride kaldı bunun 17-18 yılını Milli Takım, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta geçirdim. 

"RIDVAN İYİ, DİĞERLERİ KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRIYOR"

Gülin Yıldırımkaya: Fatih Altaylı yazdı dün köşesinde, bana göre futbolda en iyi yorumlayan iki isim daha doğrusu iyi futbol yorumlayan iki isim vardır. Biri sizin olduğunuzu söylemiş mesela diğeri de Rıdvan Dilmen diyor. Fatih Altaylı da biliyorsunuz futbolla çok ilgilidir zaten biraz zor beğenir.

Mustafa Denizli: Tabii Rıdvan uzun yıllardır yapıyor. Türk insanıyla müthiş bir uyum içerisinde yani Rıdvan halk diliyle yorumluyor. Herkesin anlayabileceği kadın erkek çoluk çocuk herkesin anlayabileceği çok arı bir dil kullanıyor yorumlarında ve gayet tabii ki çok önemli bir geçmişi var futbol yaşamı içinde çok etkin görüşleri var. O bakımdan Rıdvan'ın yani futbolu yorumlaması farklı bir çizgi oluşturuyor diyebiliriz.
 
Gayet tabi diğer yorumcularda belli köşelerden  belli açılardan yorumlarına renk katmaya çalışıyorlar ve bu renk katarken bazen kantarın topuzu kaçıyor dediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Bu durumların ortasında ben yıllarca oldum. Şimdi bizim yorumcularda birinci derecede önemli öğe şu: Kendileri ne kadar değerli olduğunu direkt olarak söyleyemiyorlar. Ama etkin işler yapan insanları çok ağır eleştirmeye başladığın zaman vay anasına! Bunları yapanlardan daha derin bir görüşe, daha derin bir bilgiye sahip insanların kafasına az da olsa sokabilir miyim düşüncesiyle hareket ediyorlar. Tabii bunları çoluk çocuk dahil herkes anlar.

Gülin Yıldırımkaya: Popüler isimler üzerinden yani bir şekilde rant sağlama gibi yani ünlü olma çabası gibi mi?

Mustafa Denizli: Belki direkt değil de endirekt olarak ama yani genelde düşünce tarzı budur.

"ÇAKILMADIK YERİMİZ KALMADI"

Gülin Yıldırımkaya: Başarılı birilerine çakarak gündeme gelmek gibi mi yani?

Mustafa Denizli: Olabilir yani bizim çakılmadık yerimiz kalmadı. Yani bunlara alışığız. Çaktılar, çaktılar, çaktılar daha sağlam yaptılar. Yani o çiviyi ne kadar çakarsanız çakın kuvvetlendirirsiniz, bizim de öyle oldu herhalde.