Medya
16 Haz 2020 17:14 Son Güncelleme: 16 Haz 2020 17:21

Mustafa Çalışkan'ın merkeze çekilmesi Soylu Albayrak savaşı mı?

T24 yazarı Tolga Şardan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece imzaladığı ve beş kentin emniyet müdürünü değiştiren kararnamenin perde arkasını yazdı.

''İstanbul’da yaklaşık beş yıldır emniyet müdürlüğü yapan Mustafa Çalışkan’ın görevden alınarak Ankara’da merkez teşkilatı bünyesine atanmasının perde arkasında ilginç bilgiler var'' olduğunu söyleyen Tolga Şardan'ın yazısı şöyle:

Gece yarısı çıkan kararname öncesinde emniyette yaşananların bir bölümünü kaleme aldığım son Büyüteç’te okurlara aktarmıştım. 

Kısaca özetlemek gerekirse; İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın sağ kolu olan ve aynı zamanda Çalışkan’ın imza vekili olarak İstanbul Emniyeti’ni yöneten yardımcısı Sinan Kökten, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın başkanlığında toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu kararıyla geçtiğimiz günlerde emekli edildi.

Çalışkan’ın Kökten’in kendi bilgisi dışında emekli edilmesinin ortaya çıkmasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Emniyeti arasında geçmiş yıllarda benzeri görülen krizlerden birisi yaşanmaya başlandı.

Emniyet kulislerinden edindiğim bilgilere göre, aradan geçen birkaç gün içinde merkez ile İstanbul arasındaki emeklilik krizinde tansiyon daha da yükseldi. İpleri kopartan gelişme ise geçen perşembe yaşandı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş başkanlığında hem merkez teşkilatı, hem de 81 il emniyet müdürünün bizzat katıldığı ve ülkenin genel asayiş ve kamu düzeninde son durumun değerlendirildiği ve hemen her hafta periyodik olarak yapılan Video Konferans Sistemi (VKS) toplantısı gerçekleştirildi.

Pandemi nedeniyle katılımcıların makamlarından uzaktan erişim sistemi içinde bir araya geldiği toplantıda genel değerlendirmeler yapılırken söz alan İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, Kökten’in emekli edilmesiyle ilgili Genel Müdür Aktaş başta olmak üzere YDK’ye katılan polis müdürlerini eleştirdi.

YDK’nin Kökten’le ilgili aldığı kararın yardımcısına yönelik haksızlık olduğunu kaydeden Çalışkan’ın sözleri toplantıya katılan merkez teşkilatı ve il emniyet müdürleri üzerinde soğuk duş etkisi yarattı.

Aynı toplantıda Çalışkan, kendisine bağlı emniyet müdür yardımcıları ve ilçe emniyet müdürlerinin kendisinin bilgisi olmadan Ankara’dan aranarak talimatlandırıldığını ve bu durumdan rahatsız olduğunu belirten değerlendirmeler yaptı.

Yazının devamı için TIKLAYIN