Gündem
21 Eki 2012 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

MUSTAFA BALBAY'IN ANNE VE BABASI OĞULLARINA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Balbay'a Özgürlük Girişimi üyeleri, Mustafa Balbay'ın anne ve babasını Nazilli'de ziyaret etti.

Balbay’a Özgürlük Girişimi, CHP İzmir İl Kadın Kolları’yla birlikte, Mustafa Balbay’ın anne ve babasını Nazilli'de ziyaret etti. Balbay’ın anne, babası Melek ve Fevzi Balbay “En kısa zamanda oğlumuza kavuşmak istiyoruz. Artık sükut ediyor ve oğlumuza bunları yapanları Allah’a havale ediyoruz” diye konuştular. Balbay’ın babası Fevzi Balbay,  her hususta İzmir halkına, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, AKP dışında gelen diğer tüm partilere ve  tüm Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Balbay’a Özgürlük Girişimi adına konuşan Gürol Saygı: “600 gündür hücrede olan Balbay’ı yalnız bırakmadık. Bu ziyaretimizde Balbay’ın annesi ve babası, ailesi yalnız olmadıklarını hissettiler. Mustafa Balbay, Cumhuriyet’tir. Tüm direnciyle bizlere güç vermektedir. Güvenimizin, umudumuzun simgesidir” dedi. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ise gözyaşları içinde “Mustafa Balbay’ı bizi temsil etsin diye Ankara’ya oylarımızla seçmiştik. Şu an biz kendisine vekillik ediyoruz” diye konuştu. Balbay'la ilgili olarak gerek parlementoda ve gerekse iller düzeyinde parti örgütlerinin gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Konak Belediyesi danışmanlarından Zeki Gönen de, “Bedenlerimizi tutsak edebilirler ama düşüncelerimizi tutsak edemezler” sözleriyle görüşlerini açıkladı. CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Serpil Kıntaş ise ilçe ve kadın kolları olarak üzerlerine düşen her görevi yerine getireceklerini ifade ederek, “Bir dahaki ziyaretimizde Balbay'ın da aramızda olmasını istiyoruz” dedi.
 
Konak Belediye Başkanı danışmanı Zeki Gönen: “Hümanizmayı, Anadolu’nun var olan kendi kültüründen, başkaldırıyı ve isyanı Mustafa Kemal’den almış insanlarız. Sevgili Balbay’la ilgili olarak parlamentoda arkadaşlarımız, iller düzeyinde örgütlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar ve yapmaya devam edeceğiz. Bedenlerimizi tutsak edebilirler ama düşüncelerimizi asla tutsak edemeyecekler. Bu özgürlük, adalet ve başkaldırı mücadelesini hep birlikte veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Balbay bu mücedelede en önde gidenlerimizdendir” dedi.
 
CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Serpil Kıntaş: “Duyarlı ziyaretinizden dolayı biz de, İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bildirmek isterim. Bir dahaki ziyaretimizde Sayın Vekilimiz Mustafa Balbay’ın da aramızda olmasını diliyoruz” dedi.
 
Balbay’ın babası Fevzi Balbay,  her hususta İzmir halkına, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, AKP dışında gelen diğer tüm partilere ve  tüm Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

‘Hapiste mutlu anların başında, hapiste olduğunu unuttuğun anlar gelir. Bir de yalnız olmadığını hissettiğin anlar…’ diye yazmıştı Balbay. Silivri zindanında zulümlerin devam ettiğini belirten Saygı, milletin iradesine konulan ipoteğin insan hakları ihlali olduğunu, tarihin onları affetmeyeceğine dikkat çekti ve oğullarını trafik kazasında kaybeden Yarbay Mustafa Dönmez ve Prof. Fatih Hilmioğlu’nun cezaevinde yaşamak zorunda kaldıkları  acılarına, diğer tutuklulara da değindi.