Gündem
06 Ara 2013 16:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Mustafa Balbay kararı haftaya kaldı!

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mustafa Balbay'ın avukatlarına bugün karar verilmeyeceğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay'ın başvurusunu haklı bulan kararının ardından avukatları tahliye talebinde bulunmuştu. Mahkemeden ise bugün tahliye talebi ile ilgili kararın çıkması bekleniyordu. Radikal'den Fatih Yağmur'un haberine göre, mahkeme heyeti Balbay'ın avukatlarına kararın bugün açıklanmayacağını bildirdi.

Ergenekon davası tutuklusu Mustafa Balbay'ın uzun tutukluk ihlali yapıldığı gerekçesiyle yaptığı başvuruyu Anayasa Mahkemesi haklı bulmuş ve kararında, “Yasama faaliyetlerine katılmadıkları gerekçesiyle milletin temsil yetkisi ölçüsüzce ihlal edilmiştir" demişti.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından ise Balbay'ın avukatları Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunmuştu. Tahliye talebine ilişkin savcının mütalaasının mahkemeye ulaşmasının ardından ise bugün kararın açıklanması bekleniyordu.

Ancak mahkeme heyeti, Mustafa Balbay'ın avukatları Ulaş Özkan ve Oktay Yılmaz'a, tahliye talebine ilişkin bugün karar çıkmayacağını bildirdi.

Balbay'ın avukatları bugün sabah saatlerinden itibaren Silivri Cezaevi yerleşkesinin karşısındaki büyük adliye binasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bekledi.

Ancak saat 15.30 sıralarında mahkeme kaleminde çalışan bir görevli, baro odasında bekleyen avukatların yanına gelerek mahkeme heyetinin 'bugün karar çıkmayacak, boşuna beklemesinler" şeklinde haber gönderdiğini açıkladı.

Avukatlar Özkan ve Yılmaz'a savcının mütalaasının ne yönde olduğunun kendilerine tebliği konusunda ise savcının, “Mahkemeden alabilirsiniz” dediği belirtildi.

Mahkeme heyetinin Balbay'ın tahliye talebine ilişkin kararını gelecek hafta içerisinde açıklaması bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın bireysel başvurularıyla ilgili kararının ardından avukatlar tahliye talebinde bulunmuş ve gözler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrilmişti.