Gündem
09 Oca 2012 08:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:12

MUSTAFA BALBAY HÜCRESİNDEN O SORUNA EL ATTI!

Mustafa Balbay, infaz koruma memurlarının servis sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tutuklu milletvekili Mustafa Balbay’ın talebiyle Silivri Cezaevi’nde görev yapan infaz koruma memurlarının servis sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Ağbaba, geçtiğimiz hafta Silivri Cezaevinde Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyaret esnasında Balbay, Silivri Cezaevi’nde görev yapan infaz koruma memurlarının servis konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını Ağbaba’ya anlattı. Sorunun çözümü için Ağbaba’nın destek vermesini isteyen Balbay’ın talebini gerçekleştiren Ağbaba, infaz koruma memurlarının servis sorununu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, gardiyanların maddi durumlarının iyi olmadığını, bazı infaz koruma memurlarının otostop çekerek kamyonlar ve tırlar ile Silivri’ye gittiklerini ifade ederek, “Balbay’ın verdiği bilgiye göre birçok gardiyan otostopla evlerine gidiyorlarmış ve evlerinden de cezaevine otostopla geliyorlarmış. Bu sorunlarını Balbay’a iletmişler. Milletvekilimiz de benden rica etti” dedi.

Ağbaba’nın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle: Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda çalışan personelin Bayrampaşa Cezaevi’nde görev yaparken olan servisleri şimdi neden yoktur? Silivri Cezaevi’nde 1 yıl boyunca ücretsiz servis hizmeti verilmiş, daha sonra servis kaldırılmıştır. 500 İnfaz Koruma memurunun servisi niçin kaldırılmıştır? Silivri Cezaevinin İstanbul’a uzaklığı 100-120 km’dir. Gardiyanların kendi imkanları ile tuttuğu servislere ayda ortalama 140 TL ödemektedirler. Servisleri olmayan özel servise de ücret ödeyemeyen birçok memurların otostop çekerek, tır, kamyon veya traktörlere binerek iş yerlerine ulaşmaya çalıştıkları belirtilmektedir. Personelin can güvenliğinden yoksun bir şekilde işyerlerine gitmek için mücadele vermeleri, “Reformlar yapılması” ile övünülen Adalet Bakanlığı’nın reformlarına yakışmakta mıdır?