Gündem
16 Eki 2013 12:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

MUSTAFA BALBAY CEZAEVİNDEN BAYRAM MESAJI YOLLADI!

CHP'nin tutuklu İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay, cezaevinden bayram mesajı yolladı.

CHP'nin tutuklu İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay, cezaevinden Vatan Gazetesi aracılığıyla bayram mesajı yolladı.

Balbay, İstanbul'dan nakil olduğu Sincan Cezaevi'nde çektirdiği ilk fotoğrafı da gönderdi. Balbay, kamuoyuna şu bayram mesajını iletti: "Hapiste bayram, bir an önce geçmesi istenen günlerdir. En iyi bayram günü, son gündür! Ama yine de bayram bayramdır. Hapishane yönetimleri genellikle şu anonsu yaparlar: 'Bir dahaki bayramı ailenizle geçirmeniz dileğiyle bayramınızı kutlarız.' Bayramın herkes için bayram olacağı bir Türkiye özlemiyle..."

SOL ELLE YAZMAYA BAŞLADI

CHP'li Umut Akdoğan, Balbay'ın sol elle de yazmaya başladığını anlattı: "İçerde üretime son hızla devam ediyor. Öyle ki sol eliyle yazmayı öğrenmiş. Sağ elinin işaret parmağı bazen 'yoruldum yeter' diyormuş. 'Yazamayacak noktaya geliyordu, ben de sol elle yazmayı öğrendim' diyor.

Çaydanlığını hem çaydanlık hem tencere hem buhar makinesi hem ısıtıcı olarak kullanıyor. Yarın özgür kalacakmış gibi umutlu, çok uzun süre orada kalacakmış gibi dirençli. Yeni bir kitap üzerinde çalışıyor. Zaman zaman kitabı da konuşuyoruz. Barışa ve ulusal bütünlüğümüze katkı vereceğini düşünüyor bu çalışmanın. Haklı da her hafta kısa kısa konuşuyoruz, biz bile heyecanlanıyoruz."

Mustafa Balbay kendi isteğiyle Silivri Cezaevi'nden Sincan Cezaevi'ne nakledilmişti. Balbay, el yazısı mesajını gönderdi.