Gündem
08 Mar 2021 15:32 Son Güncelleme: 08 Mar 2021 16:04

Müslüm Gürses'in ailesinden iddialara yanıt

Arabesk müziğinin büyük ismi Müslüm Gürses’in bir kızı olduğu iddialarına ailenin avukatından yanıt geldi.

Arabeskin büyük ismi Müslüm Gürses’in bir kızı olduğu iddialarının gündeme gelmesinin ardından ailenin avukatından açıklama geldi. “Müslüm Gürses'in çocukları ve başkaca mirasçıları olduğu yönündeki iddiaların hiçbir dayanağı yoktur, dedikodudur” denilen açıklamada, “Gürses'in vefatı üzerine tüm mirası, tek yasal mirasçısı merhum Muhterem Nur'a kalmıştır” ifadesi kullanıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Müslüm Gürses ve eşi Muhterem Nur'un aile avukatı Onur Şahin, gündeme gelen iddiaların tümünün gerçeği yansıtmadığını söyledi ve yazılı açıklama paylaştı. 

Avukat Onur Şahin tarafından paylaşılan açıklama şöyle:

"Müslüm Gürses'in çocukları ve başkaca mirasçıları olduğu yönündeki iddiaların hiçbir dayanağı yoktur, dedikodudur. Gürses'in vefatı üzerine tüm mirası, tek yasal mirasçısı merhum Muhterem Nur'a kalmıştır. Anılan miras, yayılan söylentilerin aksine, yüklü maddi değeri olan malvarlığı olmayıp, seslendirdiği şarkılar, fotoğraflar, adı ve geride bıraktığı manevi yönü ağır anılarıdır.

Değerli sanatçı Muhterem Nur'un vefatı üzerine de bu miras, Nur'un torunları olan iki yasal mirasçısına kalmıştır. Anılan iki mirasçı haricinde, herhangi bir mirasçı, yasal hak sahibi bulunmadığı gibi, bu yönde iddiası olan üçüncü kişi dahi yoktur."

Avukat Onur Şahin, Gürses ve Muhterem Nur'un reklam amacıyla kullanılmaya çalışıldığını, buna izin vermeyeceklerini ve bu gibi eylemlere karşı tüm yasal hakları kullanacaklarını da belirtti.