Gündem
03 Haz 2014 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

MÜSİAD fuarında bir ilk!

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi basın toplantısı MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirildi.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi basın toplantısı MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirildi. Genel Başkan Nail OLPAK ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan BOSTAN’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda bir ilk olan “High Tech Port Projesi” de tanıtıldı. MÜSİAD üyesi olmayan firmalar da High Tech Port ile fuarda yer alabilecekler.

MÜSİAD’ın 1993 yılından bu yana her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak gerçekleştirdiği MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın 15.’sinde bir ilk gerçekleşiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 500 Milyar Dolar ihracat hedefinin en büyük projelerinin buluşacağı fuar olan MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda bu yıl ilk defa Savunma, Havacılık, Bilişim ve Enerji Sektörlerinin buluşacağı High Tech Port Projesi de hayat bulacak. High Tech Port Projesi ile MÜSİAD üyesi olmayan firmalar da fuarda katılımcı olabilecekler.

MÜSİAD Genel Merkez’inde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK; “Öncelikle ifade etmek isterim ki son yıllarda gelişen bilgi teknolojileri artık MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın da en önemli alanlarından biri olmuştur. Bu sene ilk defa, teknolojiye ve bilgi teknolojilerine verdiğimiz öneme haiz olarak High Tech Port konseptine müstakil bir hol ayırıyoruz.

Son iki MÜSİAD fuarımızda Yeni Teknolojiler Sergisi adıyla gerçekleştirdiğimiz, teknoloji üretimi üzerine proje sahipleri ile firmaları bir araya getiren sergimiz, bu sene Türkiye’nin teknoloji üretim devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları bir araya getirmek, onları yurtdışından gelen yabancı işadamları ile buluşturmak üzere bir High Tech Port fuarına dönüştürülmüştür. Bu yılki fuarda High Tech Port by MÜSİAD eş zamanlı etkinlikler arasında yer alacaktır.” dedi.