Gündem
12 Eki 2012 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

MÜSİAD FUARI BAŞBAKAN ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILDI!

14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve Uluslararası İş Forumu Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir törenle açıldı.

MÜSİAD tarafından bu yıl düzenlenen 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16. Uluslararası İş Forumu (IBF) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle açıldı.

Afro-Avrasya ülkelerinden 30’u aşkın bakanın yanısıra 5 bini aşkın yabancı ve Türk işadamının katıldığı açılışa gelen misafirlere, 5 bin kişilik oditoryumda 80 metrelik İnteraktif Watch Out ekran sistemiyle görsel bir şölen izlettirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışa Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Murat Yalçıntaş ve Türk Havayolları Genel Müdürü (THY) Temel Kotil gibi iş dünyasının birçok tanınmış siması katıldı.

FUARDA 735 KATILIMCI VAR

Bu yıl 5 salonda ve 4 temel sektörde iş adamlarını buluşturan, toplamda 45 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek olan fuarda, 565’i yerli firma, 125’i yabancı firma ve 45’i STK olmak üzere toplamda 735 katılımcı yer alıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden yoğun ilginin olduğu fuarda, Japonya, Hindistan, İngiltere, Malezya, Suudi Arabistan, Libya, Tunus, Mısır, Macaristan, BAE, Fas, Almanya ve Fas’ın ülke tanıtımı için stantı bulunuyor.

YENİ TEKNOLOJİLER UFUK AÇACAK

2010 yılındaki MÜSİAD Fuarı’nda sergilenen ve çok ilgi gören Yeni Teknolojiler Sergisi’nin bu yılda yeni icatlarla fuarda yer alacak. Türkiye’nin teknolojide geldiği nokta ve gelecek projeksiyonu MÜSİAD Fuarı’nda Türk ve yabancı ziyaretçilere sergilenmiş olacak.

GELENEKSEL EL SANATLARI VE ZANAATKÂRLAR SERGİSİ

MÜSİAD Fuarı’nda yurt dışından gelecek misafirlere Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Geleneksel El Sanatları ve Zanaatkârlar Sergisi de yer alacak. Birbirinden önemli zanaatkarların yer alacağı sergide milli değerlere öneme vurgu yapılacak.