Gündem
14 Mar 2012 10:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:26

MURDOCH'IN PRENSESİ GÖZALTINA ALINDI!

Tilki lakaplı Murdoch'ın prensesi dahil 6 kişi telekulak skandalı kapsamında gözaltına alındı..

Britanya'da telekulak skandalı soruşturması kapsamında altı kişi daha gözaltına alındı. Polisin evlerine baskın düzenlediği kişiler arasında "Murdoch'ın prensesi" olarak da bilinen Rebekah Brooks ile eşi de bulunuyor

Britanya'da kapanan News of the World ve yayına devam eden The Sun gazetelerinin eski Genel Yayın Yönetmeni Rebekah Brooks geçen yıl patlak veren telekulak skandalı soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Geçen yıla kadar uluslararası medya patronu Rupert Murdoch'ın Britanya'daki gazetelerini yöneten Rebekah Brooks'un yarış atı eğiticisi eşi Charlie Brooks ile ismi açıklanmayan dört kişi daha aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Polis gözaltına alınanların kimliğini sadece yaşları ve cinsiyetleriyle ifade ederken, söz konusu altı kişi arasında News International şirketinin güvenlik bölümü müdürü Mark Hanna'nın olduğu ifade ediliyor. Emniyet yetkilileri, söz konusu kişilerin "adaletin yerini bulmasını engellemek üzere komplo kurdukları" kuşkusuyla gözaltında olduklarını açıkladı. Gözaltına alınan altı kişiden biriyle ilgili yapılan tasvirin Rupert Murdoch'ın oğlu James Murdoch'a uyduğu ifade edilirken, Murdoch'a yakın kaynaklar kendisinin şu anda ABD'de olduğunu söyledi.

Eşiyle ayrı karakoldalar
Oxfordshire'daki evine yapılan baskında gözaltına alınan ve "Murdoch'ın prensesi" olarak da bilinen Rebekah Brooks'un, yine gözaltında olan eşiyle ayrı karakollarda tutuldukları belirtiliyor. Brooks geçen temmuz ayında patlak veren telefon dinleme skandalı sırasında, telefon dinlemelerle ilgili olabileceği kuşkusuyla yine gözaltına alınmış ancak kefaletle serbest bırakılmıştı. Brooks ayrıca gazetecilerin polis ve kamu görevlilerine rüşvet vererek bilgi aldığı iddialarına ilişkin yolsuzluk suçlamalarının araştırıldığı Elveden operasyonu ile bağlantılı olarak da gözaltına alınmıştı.

Son gözaltılarla birlikte Weeting operasyonu adı verilen telekulak skandalı ve onu çevreleyen soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 44'e çıktı. Bu kişilerin hiçbiri tutuklanmazken, birçoğu sorgulandıktan sonra şartlı tahliye edildi.