Gündem
14 Eki 2010 11:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

MURDOCH FİYATI PAHALI BULDU, ÇEKİLDİ! RTL İLE TIME WARNER BİLGİ ODASINA GİRİYOR!

Doğan Yayın Holding'in aralarında Hürriyet, CNNTÜRK, Doğan Gazetecilik'in bulunduğu medyadaki iştiraklerinin satışı için yeni bir aşamaya girildi.

Doğan Yayın Holding'in satışa çıkardığı Hürriyet gazetesi, CNN Türk, Doğan Gazetecilik ve Doğan Holding'in de bulunduğu medyadaki iştiraklerine RTL ile Time Warner'den teklif geldi. Detaylı inceleme süreci haftaya başlayacak.

Medyada küçülme kararı alan Doğan Yayın Holding (DYH) aralarında Hürriyet gazetesi, CNN Türk, Doğan Gazetecilik, Doğan Holding'in de bulunduğu medyadaki iştiraklerinin satışı için yeni bir aşamaya girdi. Uluslararası haber ajansları Thomson Reuters ve Bloomberg International, 2 Ekim'de medyadaki varlıklarını satmak için ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ı yetkilendiren DYH'nin kısa müşteri listesinin oluşturulmasının ardından, due dilegence (Bilgi odası) aşamasına geçmeye hazırlandığını duyurdu. Haber ajanslarındaki bilgilere göre, satışla ilgilenen müşterilerin detaylı bilgi edinme ve özel hesaplara bakma işlemlerini içeren due dilegence aşaması önümüzdeki hafta başlayacak. Haber ajanslarının Türkiye'de satışa yakın kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre DYH'ye ait satışa çıkartılan televizyonlarla Alman yayıncılık şirketi RTL ve dünyanın en büyük medyaeğlence şirketlerinden ABD'li Time Warner ilgileniyor ve bu şirketler önümüzdeki hafta açılacak bilgi odası sürecinde incelemelerde bulunacak. DYH'nin kontrolünde Kanal D, Star TV, CNN Türk gibi kanallar ve D-Smart Platformu da bulunuyor. Öte yandan aynı kaynaklar grubun elinde bulunan Hürriyet, Milliyet ve Posta gibi gazetelerin ayrı bir alıcı kitlesi olduğunu belirterek, bu markalarla yabancı özel sermaye şirketlerinin ilgilendiğini belirtiyor. İsmi geçen fonlar arasında Türkiye'de UN Ro-Ro'nun sahibi KKR ile Yeni Rakı'nın üretici Mey'in patronu TPG'nin adı geçiyor. Analistler satışın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) medya kurumlarında yabancı sahipliği oranının yüzde 50'ye çıkarılmasına yönelik düzenlemesinin ardından gerçekleşebileceğini belirtiyor. Goldman Sachs'ın satış sürecinde grubun TV ve gazetelerini portföy halinde vitrine koyduğu ve müşterilere 2-3 alternatifli teklifler hazırladığı da vurgulanıyor. Doğan Yayın Grubu'nun taliplerinin ilk aşamada 13 şirketten oluştuğu, 28 Eylül'de ise en ciddi bakan müşterilerden kısa liste yapıldığı ifade edildi.

Murdoch fiyatı pahalı buldu, çekildi

Rupert Murdoch'un News Corp şirketinin akşam saatlerinde Doğan Yayın Holding'in varlık satışından çekildiği açıklandı. Reuters'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre News Corp, varlıkları 'çok pahalı' bulduğu için teklifini geri çekti. Doğan Yayın Holding'in varlık satışlarından 2 milyar dolar civarında gelir elde etmesi bekleniyor.

Sabah