Medya
20 Haz 2012 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:48

MURATHAN MUNGAN'DAN BOMBA AÇIKLAMA; ''DERYA KÖROĞLU İLE SEVGİLİ ...''

Usta yazar Murathan Mungan, son günlerde dilden dile yayılan bir iddiayı kendi blog sitesinde yanıtladı..

Tatsız ve zorunlu bir açıklama

Böyle bir yazı yazmak zorunda kaldığım için, özellikle okurlarımdan özür dilerim. Onlar benim bu tür açıklamalar yapmaktan hoşlanmadığımı bilirler. Hepimizin hakikatlere borcu vardır; buna sayın.

Hiçbir zaman iyi bir "sosyal medya" takipçisi değildim; şimdilerdeyse bu mecraya sınırlı zaman ayırdığımı söyleyebilirim. Benimle ilgili söylenen bir dolu yalan, iftira, yakıştırmanın günlerin köpüğünde nasıl kaybolup gittiğini bildiğim için hiçbirinin takipçisi olmadım. Dolayısıyla, benim "Yeni Türkü topluluğunun solisti Derya Köroğlu ile bir zamanlar sevgili olduğumuz" saçmalığını ilk duyduğumda gülüp geçtim. Hatta Derya’yla birlikte güldük. Ama gördüğüm kadarıyla bu sefer işin tadı kaçtı; ordan burdan duyduğu yalan yanlış her şeyi fütursuzca sosyal medyaya aktarmada sakınca görmeyen sorumsuz insanlar sayesinde bu durum sıradan bir yalan, ucuz bir yakıştırma olmaktan çıkıp konuşulabilir bir şeymiş sanılmaya başlandı.

Öncelikle şunu söyleyeyim: Biz Derya Köroğlu ile değil sevgili olmak, yakın arkadaş bile sayılmazdık. Tanıştığımız sıralarda arkadaşım Meral Özbek ile evlendi. (Kendisi "Yeni Türkü"nün birçok şarkısının sözlerini yazmıştır. "Çocuklardık parlak yıldızlardık o zaman," nakaratıyla ünlü "Günebakan" başta olmak üzere, "Açelya", "Resim", "Rüzgar" gibi güzelim şarkıların sözleri onun elinden çıkmadır.) Derya’nın oğlu Yunus’un annesi, ikinci eşi Sibel Erülgen de ahbabımdır. Ayrıca zamanında bütün kopyaları kaybolmuş olan "Başkasının Hayatı" adlı senaryomun bir kopyasını kaç yıl sonra bulup bana getirdiği için, hayatım boyunca şükran duyacağım insandır kendisi. Gördüğüm kadarıyla Derya, şimdilerde üçüncü evliliğini yaptığı genç ve güzel eşi Ayşe Özgür Köroğlu ile mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürüyor. Anlayacağınız, sosyal medya uydurmacılarının yalanlarıyla bizim hayatımız birbirini hiç tutmuyor.

Şunu özellikle belirtmeliyim ki, Derya Köroğlu hayatımda gördüğüm "heteroseksüel" olup da "homofobik" olmayan insanlardan biridir. Olayların mizahi yanına takılmayı bilen muzip özelliğiyle, tüm bu söylentiler karşısında bıyık altından gülümseyip geçti sanırım. Bu saçmalıktan bir süre sonra rahatsız olduysa da, bir açıklama yapma gereği duymamış olması bile bir olgunluk göstergesi sayılmaz mı? Derya Köroğlu, medya karşısında hep "Yeni Türkü" olarak gözükmek istedi, evliliklerini ve özel hayatını "magazine etmekten" kaçındı. "Cezası" bu mudur?
Benim güya onun için "Olmasa Mektubun", "İstersen Hiç Başlamasın" gibi şiirler yazıp, Derya’nın da karşılık olarak bunları bestelemiş olması zırvalıklarına gelince: Söz Vermiş Şarkılar kitabımda şarkılarımın yazılma serüvenlerini anlatırım, Stüdyo Kayıtları kitabımda değinirim, ama okuyan kim! Bir işin aslını öğrenmek yerine, ordan buradan duydukları yalan yanlışla kirli merakları kışkırtmak varken... Öncelikle iki şarkının da bestecisi Derya Köroğlu değildir. İlk şarkı Yunanlı besteci Manos Loizos’undur. Adından da anlaşılacağı gibi, şarkıyı söyleyeni "fonetik olarak" rahatlatsın diye, "Ola se thimizun"u "Olmasa mektubun" yapmıştım. Anlayacağınız ortada ne ayrılık vardı, ne de mektup! Keşke bunu yalnızca bir şarkı olarak dinlemeyi deneseniz. İkinci şarkının bestecisi ise Selim Atakan’dır. "Şarkıcı Kız Kezban’ın Önlenebilir Tırmanışı" adlı müzikal için yazılmış bu şarkı, dolayısıyla benim ruh halimi değil, konu gereği ilerleyen yaşında karşısına çıkan genç erkeğe seslenen müzikalin kahramanı Kezban’ın ruh halini yansıtmaktadır.
İstanbul’a taşındığımız yıllarda söz yazarı ve besteci olarak bir işbirliği içine girdik Derya’yla, dostluğumuz, arkadaşlığımız pekişti; "Fırtına", "Dönmek", "Göç Yolları", "Aşk Yeniden", "Ağır Kapı" böyle ortaya çıktı. "Cezası" bu mudur?

Ben kendimi ve kimliğimi hiçbir zaman gizlemedim, ama mahremimi korumaya hep özen gösterdim. Sanırım burada benim kimliğini açıkça üstlenen varlığımdan ötürü çevremdekileri de içini çeken homofobik bir cezalandırma mekanizması işliyor. Yazdığım şarkıları söylemekten başka bir ilgisi olmayan "heteroseksüel" bir adamı ısrarla sevgilimmiş gibi göstermek, hakkımızda asılsız hikayeler uydurmak, kaç yıldır onca insanın anılarına eşlik etmiş bu şarkılara yalan tarihler yazmaya kalkışmak tek kelimeyle ayıptır. Benim diyeceklerim bu kadar. Umarım utanırsınız.



Yatırım Değeri 61 Milyon Tl! Referans Bakırköy’de Metrekaresi5 Bin Tl!

Bu KanunTaşları Yerinden Oynatacak!

Bu Proje YüzdeYüz Kazandırıyor!

TokiSulukule Konutları Danıştayda!

Gyoder Kentsel Dönüşümün Rant Olarak Görülmemesini Düşünüyor!

TokiTurkuaz Polsan’da 650 Tl Taksitle!

Toki’den 20 BinLiraya DükkanYabancılar Mülk Alırken Turizm Bölgelerine İlgi Gösterdi!

‘Tırtıl’ Türkiye’de Milyar Dolarlık Yatırım PeşindeElde Avuçta NeVarsa Sa-Tı-Yor!

AkbankKonut Kredisi 1491 Tl Taksitle!

Sulukule’den Sonra Fener-Balat-Ayvansaray Projesi İptalEdildi!

Cellini Dream Wave Yuvarlak Yatakla Uykunun Tadına Varın!

Osram Led Işık Koçtaş Mağazaları’nda Alıcıların BeğenisineSunuluyor!

Mamak’a 5400 Konut Yapılacak! Ahmet Haluk Karabel KentselDönüşümü Başlattı!

Emlaktasondakika.Com Sektörün Kurumsal İletişimKoordinatörlerini Bir Araya Getirdi