Medya
18 Ağu 2022 08:36 Son Güncelleme: 18 Ağu 2022 08:42

Murat Yetkin'den Sedat Peker sorusu: Ankara-Dubai arasındaki dengelerde bir değişiklik mi var?

Gazeteci Murat Yetkin daha önce, AK Parti'nin Suudi Arabistan’dan 20, Katar’dan 15, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Rusya’dan ise 10'ar milyar dolar beklediğini iddia etmişti...

Gazeteci, yazarı Murat Yetkin, bir süredir BAE'de bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarına yeniden başlamasına ilişkin olarak, "Bazen çözmek için açıyı değiştirmek, farklı bir denklem kurmak gerekebilir" yorumunu yaptı. 

Yetkin, Peker'in 75 tweetlik serisinde bu defa Cumhurbaşkanının etrafındaki isimlere dokunduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Acaba Ankara-Dubai arasındaki dengelerde bir değişiklik mi vardı? O 55 milyar denkleştirmede sorunlar mı çıkacaktı? BAE acaba (Oligarklarınkiler dahil) Rus parasının Dubai’dan İstanbul’a yönlenmesinden mi rahatsız olmuştu?

BAE ve Suudi Arabistan, Katar gibi ABD merkezli Batı mali sisteminden bağımsız olamayan monarşiler acaba Türkiye’deki seçimlere 8-10 ay kala bekle-gör moduna mı girmişti?

Bütün bunlardan Sedat Peker’in talimatla konuştuğu gibi bir anlam çıkarmak doğrusu sığlık olur. Konuşması engellenen herkes, üzerindeki baskı hafiflediği zaman konuşmaya devam eder; hayatın olağan akışına aykırı değildir bu durum.

Ancak mevcut bakış açımız, mevcut denklem, olan biteni bütünüyle anlamamıza izin vermiyor. O yüzden Av Mevsimi'ndeki gibi bakış açımızı biraz değiştirelim. Yeni bir denklem, yeni bir matris kuralım; belki böylece anlarız."