Gündem
07 Kas 2014 15:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Murat Ülker parayı nereden buldu?

Ülker'in, dünyanın en büyük 6'ncı bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın almasının yankıları sürüyor.

United Biscuits CEO'su Martin Glenn, ödemenin tek seferde yapılacağını, kredinin de HSBC'den karşılanacağını söyledi.

Yıldız Holding'in, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i (UB) satın almasının ardından, UB CEO'su Martin Glenn, "Şu anda dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi olduk. Neden dünyanın en büyük bisküvi şirketini yaratmayalım?" dedi. Glenn, Murat Ülker için de "nasıl üretim yapıldığını görmek için bütün fabrikalarımıza gitti. Kimse daha önce bu kadar detaya inmemişti" ifadelerini kullandı.

UB'nin Londra 'daki merkezinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Glenn, büyük bir Türk şirketiyle satış konusunda anlaşmalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, dünyanın en büyük bisküvi şirketini yaratmayı hedeflediklerini anlattı.

Uzun zamandır dünyanın en büyük şirketleri ile satış görüşmeleri yaptıklarını buna karşın, Türkiye 'den Yıldız Holding'le hafta başında nihai anlaşmaya vardıklarını anımsatan Glenn, satışa ilişkin ödemenin tamamının önümüzdeki hafta ortasında yapılmasıyla şirket devrinin tamamlanacağını kaydetti.

ÖDEMENİN TAMAMI TEK SEFERDE YAPILACAK
Satışın ve Yıldız Holding tarafından yapılacak ödemenin detaylarına ilişkin soruları yanıtlayan Martin Glenn, "Benim anlayışıma göre son derece doğal bir anlaşma oldu. Yıldız Holding'den gelen bir varlık var ve HSBC tarafından da üstlenilen bir ödeme olacak. Ödemenin tamamı tek seferde önümüzdeki hafta ortasında olacak. O gün de mülkiyet konusunu tamamlamış olacağız" dedi.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in süreci yakından izlediğini belirten Glenn, "Murat Ülker yiyecek sektörünü gerçekten çok seviyor. İlk konuştuğu şey bu... Üretimin nasıl yapıldığını bilmek istiyor ve detaylarla gerçekten ilgileniyor. Eğer bir gıda şirketiniz varsa zaten işe bununla başlamalısınız. Bu şirketinizin bilançosu ile filan ilgili değil, ürettiğiniz ürünle ilgili. Gerçekten işi anlıyor. Nasıl üretim yapıldığını görmek için bütün fabrikalarımıza gitti. Kimse daha önce bu kadar detaya inmemişti" ifadelerini kullandı.